El Tren del Ciment tanca la temporada 2021 amb més de 19.000 passatgers

  • Més de 19.000 persones han viatjat aquest any amb el ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat
  • El nou servei de venda anticipada dels bitllets i altres productes a través de la web, ha tingut molt bona rebuda per part dels visitants
FGC TC OriolMolas

El Tren del Ciment ha finalitzat la temporada 2021 amb l’últim trajecte el passat diumenge 7 de novembre. Malgrat la situació excepcional, aquest tren gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha rebut durant els seus mesos d’activitat un total de 19.030 persones visitants.

La pandèmia i les mesures que restringien la mobilitat de les persones han estat un condicionant per a l'afluència de viatgers aquesta temporada. Després d'aquest període complicat, s’ha anat recuperant l’arribada de persones usuàries a mesura que es restablia la lliure circulació de persones pel territori.

El Tren del Ciment ha estat en marxa des del 27 de març fins al 7 de novembre, amb més afluència de visitants durant els mesos d’estiu, concretament, el mes més fort va ser el mes d’agost amb 6.811 persones usuàries. En conseqüència, un any més, el tren de l’Alt Llobregat ha destacat la seva important aportació a l'oferta turística de la comarca i la seva posició com a motor turístic del territori.

El tren que segueix la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, realitza un total de 4 parades durant el seu recorregut. En aquestes parades els viatgers han pogut descobrir altres propostes de gran interès cultural com: el Museu del Ciment, on es mostra la història de la fàbrica en un singular edifici; els Jardins Artigas, dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, en agraïment a la família Artigas; i l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Els passatgers han pogut combinar el viatge en tren amb les propostes culturals gràcies al bitllet combinat anomenat "L’experiència completa", que inclou el bitllet de Tren i l’accés als Jardins Artigas i al Museu del Ciment, una oferta que facilita la visita de tots els equipaments del Tren del Ciment i que esdevé l’opció preferida pels visitants de l’explotació turística.

A més, aquesta temporada s’ha estrenat el servei de venda anticipada dels bitllets per al Tren del Ciment a través de la seva web, un sistema que ha tingut molt bona rebuda per part de les persones usuàries i que ha permès als usuaris comprar anticipadament els bitllets de tren i els combinats amb les entrades als Jardins Artigas i al Museu del Ciment.

Compartir a les xarxes
2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top