El Tren del Ciment es posa en marxa dissabte 9 d’abril

El ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat, gestionat per Ferrocarrils, estarà operatiu des del dissabte 9 d’abril fins al diumenge 6 de novembre

L’experiència del Tren del Ciment es complementa amb altres actius de l’oferta turística de l’Alt Berguedà: les visites als Jardins Artigas dissenyats per Gaudí i al Museu del Ciment, a través d’un bitllet combinat

Aquesta serà la primera temporada en què les persones usuàries podran fer servir el nou aparcament de la Pobla de Lillet i no haver de creuar la carretera

El Tren del Ciment, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), engega la seva divuitena temporada turística dissabte 9 d’abril i està previst que circuli fins al diumenge 6 de novembre. Com a novetats de la temporada, destaca el nou aparcament de 75 places de vehicles i dues places d’autobús situat a l’estació de La Pobla de Lillet que per primera temporada podran fer servir les persones usuàries, accedint a l’estació de La Pobla de Lillet sense haver de creuar la carretera B-402, on hi havia l’antic espai d’aparcament.

En matèria de digitalització, la nova temporada arrenca amb dues actuacions principals. En primer lloc, el Tren del Ciment estrena espai al web turistren.cat, portal integrador de l’oferta de trens i transports turístics de Ferrocarrils.

Al nou web s’hi pot consultar informació d’interès sobre l’explotació turística i els atractius turístics del seu entorn així com comprar bitllets simples i combinats. La segona novetat té a veure amb la connectivitat a Internet, doncs enguany s’ofereix per primera vegada a les persones usuàries el servei de connexió wifi de manera gratuïta als cotxes i estacions del Tren del Ciment.

Símbol de la història ferroviària de Catalunya

Situat en un entorn natural excepcional com és la comarca del Berguedà, a les portes del Parc Natural del Cadí – Moixeró, és considerat un dels trens turístics més representatius de la història ferroviària de Catalunya.

Realitza la ruta que en el passat unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. Recorre un traçat de 3,5 quilòmetres en aproximadament 20 minuts amb una locomotora dièsel de quatre cotxes amb capacitat per a 25 viatgers cadascun.

El tren s’atura a quatre estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, als Jardins Artigas i al Museu del Ciment i els visitants poden triar des de quina d’aquestes estacions iniciar el seu viatge. En aquest sentit, la proposta comercial del Tren del Ciment està estretament lligada a dos dels més importants atractius turístics de l’Alt Berguedà: els Jardins Artigas dissenyats per Gaudí i el Museu del Ciment, integrat a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Gràcies a la comercialització del bitllet combinat “L’experiència completa”, els passatgers poden gaudir del viatge en el tren turístic i fer la visita a aquests dos equipaments que completen l’experiència d’un viatge històric. Per acabar d’arrodonir l’oferta, també és possible visitar l’exposició “Trens Històrics”, una mostra de material mòbil d’època utilitzat a la línia ferroviària de la vall del Llobregat, situada a l’antiga estació de ferrocarril de La Pobla de Lillet.

Compartir a les xarxes
2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top