El Tren dels Llacs inicia la temporada 2022 per Sant Jordi

Aquest tren turístic, que fa el trajecte entre Lleida i La Pobla de Segur, circularà tots els dissabtes, des del 23 d’abril fins al 29 d’octubre

Imatge del Tren Històric durant el seu recorregut entre Lleida i La Pobla de Segur.

Enguany els protagonistes del dia de Sant Jordi 2022 no només seran els llibres i les roses, també ho serà el Tren dels Llacs, que inicia la seva catorzena temporada de servei turístic amb el Tren Històric el mateix dissabte 23 d’abril i estarà en circulació fins al 29 d’octubre.

Operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida, aquest tren turístic connecta la ciutat de Lleida amb la població pallaresa de La Pobla de Segur, tot travessant congosts de les serralades prepirinenques i resseguint el perfil dels grans embassaments que es troben en el curs del riu Noguera Pallaresa.

Durant la temporada 2022 el Tren dels Llacs farà 28 circulacions. Concretament el Tren Històric realitzarà un total de 24 circulacions: tots els dissabtes des del 23 d’abril fins al 16 de juliol i a partir de l’agost, torna a reprendre el servei des del 20 d’agost fins al 29 d’octubre; i el Tren Panoràmic farà 4 circulacions: el 23 i 30 de juliol i el 6 i el 13 d’agost.

El tren panoràmic que surt d´un túnel / El tren panorámico saliendo de un túnel
Imatge del Tren Panoràmic que realitza el trajecte entre Lleida i La Pobla de Segur

 

Descobrir el territori amb el Tren dels Llacs

El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament, en un entorn d’una bellesa espectacular. Amb el Tren Històric les persones usuàries retrocedeixin en el temps gràcies a la seva antiga estètica d’un autèntic ferrocarril d’època dels anys 60 en unes locomotores de l’any 1968 conegudes com a “ye-yés”.

Amb el Tren Panoràmic famílies i grups d’amics podran conèixer de ben a prop el territori català d’una forma ben original. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben al llarg del recorregut.

El servei turístic del Tren dels Llacs, com a part de l’oferta turística de serveis de transport gestionada per Ferrocarrils, contribueix a dinamitzar l’activitat turística al territori tot col·laborant en la divulgació i difusió dels atractius turístics que els visitants poden gaudir en l’àrea d’influència. En aquest sentit, FGC col·labora amb els ens locals i institucions dedicades a la promoció turística per a que les persones usuàries del tren també puguin allargar la seva visita i complementar l’experiència del viatge amb tren amb la descoberta de l’oferta gastronòmica, cultural i natural de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera.

 

Un primer viatge per Sant Jordi amenitzat pels visitants

Amb motiu de la primera circulació de la temporada 2022 del Tren dels Llacs i de la Diada de Sant Jordi, l’oficina de turisme de l’ajuntament de La Pobla de Segur ha organitzat diverses activitats que amenitzaran la visita dels viatgers.

Les associacions de Raiers i Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur rebran als primers viatgers i convidats amb els vestuaris tradicionals i els faran l’entrega d’una rosa. Per la tarda, abans de la circulació prevista de tornada en sentit Lleida, se celebrarà un ‘cafè – concert’ amb música en directe per als assistents.

 

Més informació aquí.

Compartir a les xarxes
2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top