Les persones usuàries hauran de dur mascareta a bord dels trens turístics i funiculars de Turistren

El BOE estableix l’obligatorietat de dur mascaretes que cobreixin nas i boca a tots els usuaris dels serveis de transport públic i col·lectiu

En cas de no disposar de mascareta, se’ls oferirà la possibilitat de comprar-ne una per 1€.

Una família al funicular de la Santa Cova / Una familia en el funicular de la Santa Cova

L’ús de la mascareta continua sent obligatori tant als transports públics com col·lectius, en l’àmbit terrestre (autobús, taxi, VTC, ferrocarril), aeri i marítim, segons la publicació de l’Ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del Boletín Oficial del Estado (BOE).

En aquest sentit, doncs, totes les persones usuàries del Cremallera i Funiculars de Montserrat, el Cremallera de Núria, el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i el Funicular de Gelida hauran de dur mascaretes que cobreixin la boca i el nas a bord dels trens i funiculars. L’ús de la mascareta, però, no serà obligatori a les andanes ni a les zones comunes.

Aquelles persones que no disposin de mascareta tindran l’opció de comprar-ne una per 1€.

Pel que fa als criteris d’ocupació per al transport terrestre, en el cas del ferrocarril, s’estableix el següent:

  • En vehicles o vagons en els quals tots els ocupants hagin d’anar asseguts, l’ocupació màxima es fixa en el 50% dels seients disponibles, mantenint sempre buida la fila posterior a la butaca del conductor en el supòsit d’autobusos.

  • En el cas que també existeixi la possibilitat de transportar viatgers dempeus, s’estableix com a referència d’ocupació dos viatgers per metre quadrat en aquestes zones i el 50% dels seients disponibles.

 

Compartir a les xarxes
2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top