Inici » Destinacions » Vallès Occidental

 

Vallès Occidental

El Vallès Occidental és natura i historia. Un territori que combina ric patrimoni cultural, format per vestigis de períodes històrics que van des del Neolític fins a la industrialització, amb espais naturals que permeten trobar un racó de tranquil·litat fora de la vida de la ciutat.

El Vallès Occidental és una comarca catalana, que limita amb el Bages i el Moianès, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat i el Barcelonès. Les capitals de la comarca són Terrassa i Sabadell. De fet, és l'única comarca de tot Catalunya que té 2 capitals.

La riquesa patrimonial de la comarca fa patent la petjada del Romànic sobre el territori. A Terrassa s'ubica les esglésies de Sant Pere, un dels exemples més destacables de l'època medieval catalana.

Altres atractius del Vallès Occidental es poden trobar a Sabadell, on podem veure el passat industrial plasmat en les múltiples xemeneies que decoren el nucli. Part del ric patrimoni de la ciutat són el Vapor Buxeda Vell, antic vapor tèxtil de segle XIX i avui seu del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera, i la Casa Duran, edifici renaixentista declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top