Inici » Experiènces » L’espectacularitat del paisatge a la Vall Fosca

L’espectacularitat del paisatge a la Vall Fosca

Excursió a la Vall Fosca, amb visita al Museu Hidroelèctric i la central de Capdella

El Pallars Jussà és una petita gran joia situada entre la Plana de Lleida i els Pirineus. Un racó on hi trobaràs cultura, gastronomia, natura i aventura. Una experiència singular per a tots els públics.

En aquesta experiència et convidem a viatjar fins a l’extrem nord de la comarca. Ens acompanyes?

Comencem la nostra ruta a la Vall Fosca, una vall estreta embolcallada per grans muntanyes que dificulten l’entrada de la llum solar i on el sol, per tant, s’hi pon d’hora. I, d’aquí, rep el seu nom.

Es tracta d’un indret tranquil, d’impressionant bellesa, que convida a recórrer les infinites rutes que s’hi poden fer, on gaudir de boscos, rius i llacs. A través de les seves rutes, t’endinsaràs en antics camins o valls secundàries o, fins i tot, accediràs al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Però per conèixer bé la Vall Fosca cal fer parada al Museu Hidroelèctric de Capdella, que et permetrà descobrir tots els detalls sobre el paisatge de la zona, així com també fer un recorregut per la construcció de la central hidroelèctrica. La Central de Capdella va ser la primera central hidroelèctrica de Catalunya i aprofitava la gran reserva d’aigua de la Vall Fosca, que supera els 50 milions de m3.

Imatges de la Vall Fosca, l'energia dels Pirineus i del Museu Hidroelèctric de Capdella.

vall fosca  scaled
vall fosca  scaled
museu hidroelectric capdella

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top