Condicions d'utilizació del Cremallera de Núria

 • Cal adquirir un bitllet vàlid per al trajecte que es realitzarà, i conservar-lo fins a la sortida de l’estació de destinació. Els viatgers han de presentar el seu bitllet a qualsevol agent de Vall de Núria que els ho demani. Aquest bitllet no és vàlid si ha sofert alguna alteració o manipulació, o si no va acompanyat del carnet identificador, si escau.

 

 • Els menors de 3 anys poden viatjar gratuïtament, sempre que no ocupin seient. Els nens de 4 a 6 anys pagaran preu reduït i els nens de 7 a 14 anys preu infantil, segons tarifes vigents. Tots els nens hauran de viatjar amb bitllet.

 

 • Cal respectar els seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda o altres col·lectius especificats en les cartells.

 

 • El bitllet d’anada i tornada és vàlid per al trajecte especificat. L’anada és vàlida per al dia de l’adquisició del bitllet. Hi ha un marge de 30 dies per a efectuar la tornada des de la data d’adquisició del bitllet.

 

 • En totes les taquilles de venda de bitllets hi ha una tarifa general de preus col·locada en un lloc ben visible. El client ha d’assegurarse del què demana en el moment d’adquirir el bitllet i comprovar les dades d’aquest bitllet així com l’exactitud del canvi rebut.

 

 • La possessió d’un bitllet no garanteix l’ocupació d’un seient dins el tren. El viatger que no trobi seient lliure pot viatjar dret a les plataformes o passadissos interiors dels cotxes.

 

 • Està prohibit fumar als trens de la línia del Cremallera de Vall de Núria així com a les andanes i als recintes tancats de les estacions, segons la Llei 20/1985, de 25 de juliol (DOGC número 572, de 07/08/85), la Llei 10/1991, de 10 de maig (DOGC número 1445, de 22/05/91), i la Llei 39/2003, de 17 de novembre (BOE núm. 276/2003, de 18/11/03) en relació amb el Reial decret-llei 1/2004, de 7 de maig (BOE núm. 114/2004, d’11/05/04).

 

 • Està autoritzat el transport d’animals domèstics gratuïtament, a condició que viatgin amb el propietari i amb les condicions necessàries per a evitar molèsties i no poden ocupar seient. Els gossos han de dur morrió i han d’anar subjectats amb corretja des del moment que s’accedeix a les dependències del Cremallera. Els animals petits han de viatjar dins de cistells o gàbies.

 

 • Els gossos considerats potencialment perillosos per la Llei 10/199, de 30 de juliol (DOGC núm. 2948, de 09/08/99) no poden ser conduïts en cap cas per menors de setze anys, ni als trens ni a les estacions. D’acord amb el Decret 170/2002 i el RD 287/2002, la persona que els porti ha de dur la llicència i la certificació acreditativa d’inscripció en el Registre Municipal, la corretja ha de tenir una longitud inferior a 2 metres i no es pot portar més d’un gos per persona. El propietari de l’animal serà l’únic responsable, fins i tot davant de tercers, de qualsevol incidència que es produeixi a causa del comportament de l’animal.

 

 • No està permès pujar les bicicletes als trens. Aquestes només es poden transportar en el vagó de mercaderies, dins de la circulació i horari establert per a aquest transport, i pagant el bitllet corresponent segons tarifes vigents.

 

 • Per a fer perllongament d’un viatge, el client haurà de baixar a la propera estació més immediata i comprar a taquilla el bitllet corresponent a la resta del trajecte.

 

 • Els usuaris han de mantenir un comportament cívic, correcte i respectuós amb la resta d’usuaris i empleats del Cremallera. Es prohibeix demanar almoina, fixar cartells, distribuir publicitat i realitzar venda ambulant dins els trens o a les instal·lacions.

 

 • Els usuaris han d’atendre les indicacions que formulin els agents del Cremallera, com també les indicacions dels cartells i avisos col·locats als trens o a les estacions.

 

 • Els usuaris han de complir les normes bàsiques de seguretat al cremallera i a les estacions.

 

NO ESTÀ PERMÈS

 1. Pujar o baixar dels trens fora de les parades a les estacions.
 2. Pujar als trens quan aquests facin maniobres d’acoblament.
 3. Treure el cap i el cos per la finestra dels cotxes
 4. Llençar objectes i deixalles per les finestres dels trens.
 5. Fer ús indegut dels aparells d’alarma.
 6. Apropar-se a la vora de l’andana.
 7. Baixar a les vies i travessar aquestes fora dels passos senyalitzats.
 8. Accedir a llocs i recintes on està expressament prohibit l’accés.
 9. Transportar productes inflamables i materials perillosos.

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya declina tota responsabilitat en els accidents que puguin succeir per l’incompliment d’aquestes prescripcions. A totes les estacions hi ha un llibre de reclamacions a disposició dels clients. Si ho desitgeu, també podeu fer arribar els vostres suggeriments o reclamacions a través del telèfon 972 73 20 20 o e-mail: [email protected]

2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top