Condicions d'utilizació del Cremallera de Núria

 • Cal adquirir un bitllet vàlid per al trajecte que es realitzarà, i conservar-lo fins a la sortida de l’estació de destinació. Els viatgers han de presentar el seu bitllet a qualsevol agent de Vall de Núria que els ho demani. Aquest bitllet no és vàlid si ha sofert alguna alteració o manipulació, o si no va acompanyat del carnet identificador, si escau.

 

 • Els menors de 3 anys poden viatjar gratuïtament, sempre que no ocupin seient. Els nens de 4 a 14 anys pagaran preu infantil, segons tarifes vigents. Tots els nens hauran de viatjar amb bitllet.

 

 • Cal respectar els seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda o altres col·lectius especificats en les cartells.

 

 • El bitllet d’anada i tornada és vàlid per al trajecte especificat. I per el dia d’ús comprat.

 

 • En totes les taquilles de venda de bitllets hi ha una tarifa general de preus col·locada en un lloc ben visible. El client ha d’assegurar-se del què demana en el moment d’adquirir el bitllet i comprovar les dades d’aquest bitllet així com l’exactitud del canvi rebut.

 

 • La possessió d’un bitllet no garanteix l’ocupació d’un seient dins el tren. El viatger que no trobi seient lliure pot viatjar dret a les plataformes o passadissos interiors dels cotxes.

 

 • Està prohibit fumar als trens de la línia del Cremallera de Vall de Núria així com a les andanes i als recintes tancats de les estacions, segons la Llei 20/1985, de 25 de juliol (DOGC número 572, de 07/08/85), la Llei 10/1991, de 10 de maig (DOGC número 1445, de 22/05/91), i la Llei 39/2003, de 17 de novembre (BOE núm. 276/2003, de 18/11/03) en relació amb el Reial decret-llei 1/2004, de 7 de maig (BOE núm. 114/2004, d’11/05/04).

 

 • Està autoritzat el transport d’animals domèstics gratuïtament. Els gossos han de dur morrió i han d’anar subjectats amb corretja des del moment que s’accedeix a les dependències del Cremallera. Els animals petits han de viatjar dins de cistells o gàbies. En cap cas no poden ocupar seient.

 

 • Els gossos considerats potencialment perillosos per la Llei 10/199, de 30 de juliol (DOGC núm. 2948, de 09/08/99) no poden ser conduïts en cap cas per menors de setze anys, ni als trens ni a les estacions. D’acord amb el Decret 170/2002 i el RD 287/2002, la persona que els porti ha de dur la llicència i la certificació acreditativa d’inscripció en el Registre Municipal, la corretja ha de tenir una longitud inferior a 2 metres i no es pot portar més d’un gos per persona. El propietari de l’animal serà l’únic responsable, fins i tot davant de tercers, de qualsevol incidència que es produeixi a causa del comportament de l’animal.

 

 • No està permès pujar les bicicletes als trens. Aquestes només es poden transportar en el vagó de mercaderies, dins de la circulació i horari establert per a aquest transport, i pagant el bitllet corresponent segons tarifes vigents.

 

 • Per a fer perllongament d’un viatge, el client haurà de baixar a la propera estació més immediata i comprar a taquilla el bitllet corresponent a la resta del trajecte.

 

 • Els usuaris han de mantenir un comportament cívic, correcte i respectuós amb la resta d’usuaris i empleats del Cremallera. Es prohibeix demanar almoina, fixar cartells, distribuir publicitat i realitzar venda ambulant dins els trens o a les instal·lacions.

 

 • Els usuaris han d’atendre les indicacions que formulin els agents del Cremallera, com també les indicacions dels cartells i avisos col·locats als trens o a les estacions.

 

 • Els usuaris han de complir les normes bàsiques de seguretat al cremallera i a les estacions.

 

 • Si per qualsevol motiu el telefèric de Coma del Clot no està en servei, no es procedirà a retornar cap import, ja que aquest és un servei inclòs en el bitllet del cremallera, sense cost afegit.

 

 • A totes les estacions hi ha un llibre de reclamacions a disposició dels clients. Si ho desitgeu, també podeu fer arribar els vostres suggeriments o reclamacions a través de:

- Telèfon: 972 732 020

- Webwww.valldenuria.cat

 

NO ESTÀ PERMÈS

 1. Pujar o baixar dels trens fora de les parades a les estacions.
 2. Pujar als trens quan aquests facin maniobres d’acoblament.
 3. Treure el cap i el cos per la finestra dels cotxes
 4. Llençar objectes i deixalles per les finestres dels trens.
 5. Fer ús indegut dels aparells d’alarma.
 6. Apropar-se a la vora de l’andana.
 7. Baixar a les vies i travessar aquestes fora dels passos senyalitzats.
 8. Accedir a llocs i recintes on està expressament prohibit l’accés.
 9. Transportar productes inflamables i materials perillosos.

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya declina tota responsabilitat en els accidents que puguin succeir per l’incompliment d’aquestes prescripcions.

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top