Descobreix

El Tren Granota

Foto antiga, en color, del tren Granota circulant

El Tren Granota és un homenatge a aquelles persones treballadores que amb les seves mans van dissenyar i construir en plena postguerra un nou tipus de vehicle, d’aspecte i tecnologia moderna a l’històric taller de Sarrià. Per això, a data d’avui, FGC l’ha tornat a posar en circulació i ajuda així a conèixer a les generacions actuals el patrimoni ferroviari del nostre país.

Partint de l’antic Ferrocarril de Sarrià a Barcelona (FSB), posat en servei l’any 1863, es van construir les prolongacions suburbanes, ja com a ferrocarril electrificat de via estàndard. Després de la Guerra Civil, els enginyers del taller de Sarrià varen dissenyar un nou tipus de vehicle modernitzat, la sèrie 400, anomenat pels viatgers "Tren Granota" pels seus colors i característics fanals de la part frontal. Es va posar per primera vegada en circulació l'any 1944.

El 20 de juny de 1996, commemorant l’efemèride amb diversos actes oficials, van circular els darrers trens “Granota” de la sèrie 400 per ser substituïts per les noves unitats de la sèrie 112. Posteriorment, una bona part dels vehicles van ser venuts als ferrocarrils de Cuba (27 vehicles), alguns es van transformar, i tres d’ells es van preservar com a material històric.

El seu interès històric és indubtable, i representa tota una època de la història del ferrocarril que avui opera Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Van ser construïts en plena postguerra, amb una estètica i confort avançats per aquells anys. Els “Granota” van representar el gruix del material rodant d’aquestes línies durant quaranta anys.

VALLÈS OCCIDENTAL

Viu les millors experiències

Prepara el teu viatge amb Turistren

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top