Inici » Experiènces » Visita el conjunt modernista de la Pobla de Segur

Visita el conjunt modernista de la Pobla de Segur

Descobreix el modernisme de la Pobla de Segur mentre passeges pels seus carrers

Et convidem a conèixer els edificis i obres modernistes de La Pobla de Segur a través dels seus emblemàtics carrers tot passejant i descobrint els diferents atractius d'aquesta bonica població del Pallars Jussà.

La Pobla de Segur no és coneguda pel modernisme, però sí que amaga obres de gran valor arquitectònic, sobretot en destaquen la Casa Mauri i el Molí de l'oli de Sant Josep.

  • Casa Mauri: Construïda a principis del segle XX aquest palau residencial va ser encomanat per un pobletà, en Ramon Mauri Arnalot que era un arquitecte de renom.
    Aquest conjunt arquitectònic conformat per tres edificis destaca pels seus detalls propis del modernisme que recorden als del palau de la Música o als de l'Hospital de Sant Pau.
    El recinte està presidit per la casa principal amb una torre semblant a una fortalesa amb clares expressions modernistes com el trencadís o el forjat de les finestres. Al voltant de la casa hi ha uns grans jardins d'època amb escultures. Actualment, l'edifici principal és la seu de l'ajuntament de la Pobla de Segur.

  • El Molí de l'Oli de Sant Josep: Construït l'any 1905 va ser el primer molí mogut amb corrent elèctrica de la comarca, el que representava un gran avenç per la zona. Aquesta obra és de gran riquesa arquitectònica i se situa dins del recinte de Casa Mauri.
    Una de les principals característiques d'aquesta obra és que el seu aspecte exterior recorda al d'una església romànica, concretament per la coberta a dues aigües que té però amb molts detalls modernistes. A més a l'entrada trobarem una escultura de Josep Llimona, considerat un dels principals escultors del modernisme català.

Per gaudir d'una experiència completa us proposem pujar al Tren dels Llacs i a la parada de La Pobla de Segur aprofitar per visitar el seu modernisme.

 

ajuntament casa mauri la pobla segur br scaled
moli oli modernisme la pobla segur br scaled

Font imatges: Ajuntament la Pobla de Segur

Ubicació

Av. Verdaguer, 35 - La Pobla de Segur

Horari

Opció de visita guiada o visita només des de l'exterior.

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top