Inici » Experiènces » Visita al Museu de Gerri de la Sal

Visita al Museu de Gerri de la Sal

Vols saber com es fa la sal?

Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, és una petita i encantadora vila medieval coneguda per la seva explotació de sal que, fins fa poc, era el seu principal motor econòmic. I precisament d’aquí prové el seu topònim.

En aquest viatge a Gerri de la Sal et proposem conèixer de ben a prop com es realitza la sal en un dels pocs salins d’interior de Catalunya. Vols saber com es pot fer sal en un indret allunyat del mar? Les respostes a aquestes qüestions, i a moltes d’altres, t’esperen al Museu de Gerri de la Sal!

Durant la teva visita descobriràs, a través d’audiovisuals, la feina que es feia al magatzem i al salí, com es treballava la sal a Gerri, on es guardava la sal en època de producció i per què es va haver d’abandonar aquesta pràctica.

Antigament aquest edifici servia per emmagatzemar sal, on també tenien instal·lats els molins amb què molien la sal per a la seva venda. L’emplaçament, a més, acollia l’escola i un petit teatre.

I, per esprémer l’experiència al màxim, puja a bord del Tren dels Llacs, tren turístic que ofereix un recorregut històric i panoràmic al Prepirineu de Lleida. Fes-te amb el teu bitllet aquí.

Imatges de l'Agència Catalana de Turisme.

museu gerri sal
museu gerri sal

Ubicació

El Museu de Gerri de la Sal es troba situat a l'antic magatzem de la sal. Plaça Àngel Esteve, s/n · 25590 Gerri de la Sal, Lleida.

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top