Visita al Museu de Gerri de la Sal

Vols saber com es fa la sal?

Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, és una petita i encantadora vila medieval coneguda per la seva explotació de sal que, fins fa poc, era el seu principal motor econòmic. I precisament d’aquí prové el seu topònim.

En aquest viatge a Gerri de la Sal et proposem conèixer de ben a prop com es realitza la sal en un dels pocs salins d’interior de Catalunya. Vols saber com es pot fer sal en un indret allunyat del mar? Les respostes a aquestes qüestions, i a moltes d’altres, t’esperen al Museu de Gerri de la Sal!

Durant la teva visita descobriràs, a través d’audiovisuals, la feina que es feia al magatzem i al salí, com es treballava la sal a Gerri, on es guardava la sal en època de producció i per què es va haver d’abandonar aquesta pràctica.

Antigament aquest edifici servia per emmagatzemar sal, on també tenien instal·lats els molins amb què molien la sal per a la seva venda. L’emplaçament, a més, acollia l’escola i un petit teatre.

I, per esprémer l’experiència al màxim, puja a bord del Tren dels Llacs, tren turístic que ofereix un recorregut històric i panoràmic al Prepirineu de Lleida. Fes-te amb el teu bitllet aquí.

UBICACIÓ: El Museu de Gerri de la Sal es troba situat a l'antic magatzem de la sal. Plaça Àngel Esteve, s/n · 25590 Gerri de la Sal, Lleida.

MÉS INFORMACIÓ.

Imatges de l'Agència Catalana de Turisme.

museu gerri sal
museu gerri sal

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2023 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top