Pla d’Acció Climàtica 2030

Inici » Pla d’Acció Climàtica 2030

FGC Turisme elabora el Pla d’Acció Climàtica 2030 en compliment de l’adhesió a la Declaració de Glasgow de 2021

  • El document és fruit del compromís adquirit a la COP26

  • L’objectiu d’FGC Turisme és aconseguir les zero emissions el 2030

FGC Turisme ha elaborat el Pla d’Acció Climàtica 2030 en compliment de l’adhesió a la Declaració de Glasgow de la passada Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic celebrada l’any 2021 a Glasgow, la COP26.

El Pla d’Acció Climàtica 2030 realitzat per FGC Turisme recull els cinc eixos que la Declaració de Glasgow considera necessaris per dur a terme una gestió efectiva davant el repte del canvi climàtic: mesurar, descarbonitzar, regenerar, col·laborar i finançar. El document desenvolupa l’estratègia corporativa d’FGC que es va definir a l’Agenda Estratègica 10/30 i l’Estratègia d’Activisme d’FGC 2020-2030 i que ja va identificar el risc del canvi climàtic i la preservació del capital natural com els principals reptes de cara al 2030 i el principi de sostenibilitat com un dels quatre eixos estratègics de l’empresa.

La Declaració de Glasgow sobre l’Acció Climàtica en el Turisme, amb més de 700 organitzacions signatàries al món actualment, pretén guiar i alinear els diferents actors del sector del turisme per aconseguir una acció climàtica efectiva i generar un canvi de rumb en la gestió de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i en la mitigació dels efectes del canvi climàtic. Un compromís que inclou governs i agències institucionals, donants i institucions financeres, organitzacions internacionals, el sector privat, l’acadèmic i la societat civil.

En el marc de la Conferència de les Nacions Unides, celebrat l’any passat, es va fer palesa la necessitat de cercar oportunitats per posar fre a l’escalfament global i donar resposta davant l’emergència climàtica. L’objectiu era accelerar l’acció climàtica en l’àmbit del turisme i assegurar accions i compromisos que permetin reduir a la meitat les emissions derivades del sector de cara a l’any 2030, així com aconseguir l’objectiu de zero emissions.

En relació amb l’adhesió a la Declaració de Glasgow a la COP26, la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, Marta Subirà, ha assegurat que “volem convertir els nostres centres d’activitats en dinamitzadors econòmics i socials dels territoris, sempre  prioritzant el repte d’adaptació al canvi climàtic. El nostre objectiu és assolir les zero emissions el 2030, aprofundint en la sostenibilitat, posant en valor el capital natural i essent més eficients en la gestió i en el control dels impactes de l’activitat”.

“A l’Agenda Estratègia de Ferrocarrils tenim l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural i consolidar una relació integrada de tot el territori, protegint la natura com eix central en la cultura d’FGC. En aquesta mateixa Agenda és determina que els plans estratègics de les estacions de muntanya on FGC Turisme desenvolupa la seva activitat han d’incorporar el repte del canvi climàtic, del model energètic, del bon ús de l’aigua i de la preservació de la biodiversitat. Amb tot això hem desenvolupat l’Estratègia d’Activisme 2030, on busquem aquest posicionament empresarial de més dinamisme que doni resposta, entre altres, a la necessitat de descarbonització de la nostra activitat.”

Aquest 10 de novembre passat, a la COP 27, les organitzacions signatàries van refermar el compromís en la implementació de l’agenda de Paris i van exposar les seves polítiques i estratègies corporatives per a la descarbonització del sector.

 

El Pla d’Acció Climàtica 2030 d’FGC Turisme es pot consultar en aquest enllaç.

 

Compartir a les xarxes
Scroll to top