El Tren del Ciment i el Tren dels Llacs finalitzen la temporada 2022

Inici » El Tren del Ciment i el Tren dels Llacs finalitzen la temporada 2022

El servei del Tren dels Llacs ha assolit un 24% més d’ocupació respecte a l’any passat

El Tren del Ciment tanca la temporada 2022 amb gairebé 17.700 passatgers

Aquesta temporada 2022, més de 23.500 persones han gaudit del Tren del Ciment i del Tren dels Llacs, que s’han consolidat com a equipaments turístics de proximitat.

El Tren dels Llacs ha apagat els seus motors després d’una temporada on ha aconseguit una alta afluència de passatgers. El passat dissabte 29 d’octubre es va realitzar la darrera circulació. La històrica línia ferroviària entre Lleida i la Pobla de Segur ha rebut un total de 5.831 persones usuàries, fet que suposa un increment del 24% respecte la temporada passada. Concretament, el Tren Panoràmic, ha transportat 369 passatgers, amb un augment del 4%. Pel que fa al Tren Històric, 5.462 viatgers han gaudit del servei durant la temporada 2022, un 25% més que l'any 2021.

El Tren del Ciment, que segueix la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà, ha finalitzat la temporada 2022 amb un balanç de 17.685 visitants. Aquest tren turístic, ha estat en marxa del 9 d'abril al 6 de novembre. Els viatgers han gaudit d’un recorregut que realitza un total de quatre parades. En cadascuna d’aquestes aturades les persones usuàries descobreixen propostes de gran interès cultural, com el Museu del Ciment i l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Altres trens turístics que segueixen en funcionament

El Cremallera de Núria circularà els caps de setmana del mes de novembre. Per tant, el tren romandrà fora de servei els dies laborables amb l’objectiu de dur-hi a terme tasques programades de manteniment a les instal·lacions. A partir del 2 de desembre, el Cremallera tornarà a circular diàriament coincidint amb l’inici de la temporada d’hivern de l’estació d’esquí, quan les condicions d’innivació i meteorològiques ho permetin.

D’altra banda, el Cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova seguiran operatius. Fins al 31 de desembre, el tren Cremallera estarà en funcionament de 8.35 h a 19.35 h els caps de setmana i dies festius, i de 8.35 h a 18.35 h la resta de dies.

El Funicular de Gelida continuarà en funcionament tots els dissabtes i diumenges. A més, els dies 12 i 13 de novembre se celebrarà la Funifira, un acte que commemora l’aniversari del Funicular de Gelida, un transport públic col·lectiu i elèctric que fa gairebé 100 anys que funciona com a mitjà de transport sostenible.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top