Descobreix

El Cremallera de Núria

 

Inaugurat el 1931, el Tren Cremallera arriba fins a l'estació de Vall de Núria des de fa 91 anys. Amb un recorregut de 12,4 km i un desnivell de 1.000 metres, es caracteritza per ser el Cremallera més alt del sud d'Europa.

El Tren Cremallera de Núria és el transport de la vall per excel·lència, ja que és l'únic mitjà per accedir a l'estació de muntanya del Ripollès. Dins del terme municipal de Queralbs, durant el seu trajecte de 40 minuts para a 4 estacions:

Ribes-Enllaç, la primera estació, rep aquest nom perquè el seu objectiu, encara vigent, era connectar la línia Barcelona-Puigcerdà amb el tren cremallera; la segona parada, Ribes-Vila, està situada dins del nucli urbà de Ribes de Freser; l'estació de Queralbs, just després de l'inici del tram de cremallera, és l'últim punt al qual es pot arribar en vehicle per carretera. Finalment, l'estació de Núria, a 1.964 metres d'altitud, representa el final d'un espectacular recorregut i el principi d'una gran experiència de contacte amb Vall de Núria.

El Cremallera de Núria circula diàriament de manera ininterrompuda durant els 365 dies de l'any. El viatge panoràmic en cremallera és una experiència única on els passatgers gaudeixen de l'espectacularitat i bellesa del paisatge.

El Cremallera permet que la Vall de Núria sigui un espai sense cotxes, la qual cosa garanteix que la porta d'entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser es converteixi en un espai natural sense contaminació on es preserva la fauna i la flora de la vall.

Audioguia gratuïta per conèixer a fons la Vall de Núria a través del telèfon mòbil

Vall de Núria ha desenvolupat aquesta audioguia gratuïta per a tots els visitants i per a totes les persones que tinguin interès a descobrir més sobre aquesta vall màgica.

L’app pot ser utilitzada durant el trajecte en cremallera i per la vall, a més es pot escoltar sense connexió o des de casa.

És una experiència exclusiva que augmenta l'experiència del visitant i li dona nova informació. Es recomana descarregar l’app en mode "offline" i instal·lar-la al dispositiu abans d'iniciar el viatge així com utilitzar auriculars per no molestar la resta dels viatgers.

Podeu trobar més informació i descarregar l’app aquí.

Un parell de visitants mirant el Santuraio des de la Cremallera Núria /

Vall de Núria

Viu les millors experiències

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top