La teva seguretat

Per FGC la teva seguretat és la nostra tranquillitat. Com a usuari de FGC estàs utilitzant un dels mitjans de transports més segurs que existeixen avui dia. Tu també pots contribuir a fer del tren un lloc encara més segur seguint les següents recomanacions:

Camina, no corris. Aquest és segurament el consell més important. Quan et moguis, fes-ho de forma segura i ràpida, però sense córrer. La majoria d’incidents són relliscades i caigudes. Per tant, baixa el ritme! Intenta arribar uns minuts abans de la sortida del tren.

Vigila quan ha plogut o ha gelat tots sabem que a Ponent fa fred. Per tant, pren especial atenció els dies freds, amb boira intensa o pluja. Algunes zones de les andanes poden relliscar, sobretot aquelles on hi hagi pintura.

Quan arribis a l’estació, localitza els intercomunicadors. Totes les estacions disposen de sistemes de comunicació d’alarma mitjançant intercomunicadors. En cas d’emergència, comunica’t amb el personal de FGC o a través de l’intercomunicador SOS més proper. Podeu trucar també al 112.

A la plataforma, allunya’t de la via roman sempre fora de la franja blanca. Si et cau alguna cosa, no ho intentis agafar, avisa’ns a nosaltres i et donarem un cop de mà.

Quan pugis al tren, l’agent especialitzat serà el teu millor company de viatge. Tant en cas d’emergència com per qualsevol altra cosa, demana-l’hi ajuda. Si no el localitzes i és greu, truca al 112.

Asseu-te, aniràs més còmode. Seure et protegeix a tu i a la vegada permet a la resta de passatgers accedir als vestíbuls i desplaçar-se pel tren. Si estàs de peu, intenta recolzar-te en algun respatller o bé en alguna de les subjeccions.

No posis el peu en fals! Quan pugis o baixis d’un tren, pren especial atenció al petit forat que existeix entre el tren i l’andana.

Els marrecs, millor de la mà. Sobretot just abans de pujar o baixar del tren, i especialment, quan arribi el tren a l’estació. Sempre porta al petit caminant per davant teu per no perdre’l de vista, i si el perds, no t’espantis, avisa al maquinista o l’agent especialitzat.

Si van en cotxet... desmunta’l si has d’agafar escales mecàniques. Quan estiguis a la plataforma, allunya’t de la via i posa el fre.

Manteniu la calma. Aviseu al maquinista través de l’intèrfon o bé a l’agent d’atenció al client directament si està per la zona.

En cas que aquest us ho solliciti, doneu-li un cop de mà.

En cas d’evacuació, com sempre, seguiu les indicacions del personal i dels senyals, i sobretot no torneu mai enrere a buscar objectes personals.

 

Si veus alguna cosa estranya, avisa’ns!

Si veus un objecte que no et fa bona pinta o bé et sents insegur o insegura, recorda que tens a disposició l’agent d’atenció al client i els intèrfons de comunicació amb el personal de FGC i si ho creus necessari, truca al 112.

 

Segueix sempre les instruccions

Seguiu sempre les indicacions del personal de FGC. Estigueu al cas dels missatges de megafonia i de les pantalles, i recordeu que en cas d’evacuació heu de seguir sempre els senyals d’evacuació.

2022 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top