6 curses per gaudir del running a Montserrat

Inici » 6 curses per gaudir del running a Montserrat

1) La Vertical de Montserrat:

Font: Vertical de Montserrat

Es tracta d’una cursa vertical que transcorre per les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. Aquesta cursa té una distància de 1000 m, però que no us enganyi: disposa d’un desnivell positiu de 388 metres. Duríssim. Això sí, la cursa està limitada a 130 participants, l’organitza bombers de la Generalitat de Catalunya, i amb la recaptació s’ajuda a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a infants en risc. 

Si vols més informació, fes click aquí!

 


2) Cursa de l’alba:

Font:  Jordi Santacana fotografia

La cursa de l’Alba és una cursa de 24 kms amb un desnivell acumulat de 2.200 metres. Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per endinsar-nos en un sender al Parc Natural de Montserrat. Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascendim combinant més de 1.200 graons amb trams de sender incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni, punt més alt del massís amb 1.237m. A partir d’aquest punt es descèn fins a l’arribada.

Durant la major part del recorregut, pel fet que la cursa de l’Alba transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d’aquest massís.

Si vols més informació, fes click aquí!

 


3) Marató de Montserrat:

Font: Marató de Montserrat

La Marató de Montserrat és una cursa amb un desnivell acumulat de més de 5.000 metres. Com a la Cursa de l’alba, els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat. Pujada al Sant Jeroni, per després afrontar una pista molt rodadora ens portarà durant set quilòmetres fins al mític Camí dels Francesos (quart control horari), on trobarem la veritable prova de foc d’aquesta Marató, ja que en uns 4 quilòmetres aproximadament, pujarem més de 500 metres.

Descens suau en el següent tram fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontarem l’últim descens molt tècnic que ens conduirà a la pancarta d’arribada. Durant la major part del recorregut, pel fet que la Marató transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir d’immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d’aquest massís.

Si vols més informació, fes click aquí!

 


4) Skyrace Montserrat:

Font: Mendialdiak

L’Skyrace de Montserrat, celebrada ni més ni menys que a Monistrol, disposa de dues opcions, l’Skyrace de 25 kms i de 1500 m de desnivell, i la cursa Express. De 15 kms i “només” 800 metres de desnivell positiu. 

L’Skyrace és un repte de 25kms que acaben coronant-se al sostre de Montserrat, al Sant Jeroni, passant pel canal de Sant Jeroni com a tret distintiu. L’express, de 15 kms i 800 m de desnivell, fa un recorregut un pèl més assequible i ressegueix l’itinerari de l’Skyrace fins a Santa Cecília. Totes dues proves generen dos reptes molt atractius per a qualsevol corredor de muntanya. Dues aventures extraordinàries pels camins d’un massís espectacular.

Si vols més informació, fes click aquí!

 


5) Collballotina:

Font: Bellvís-triatlones 

Aquesta cursa és diferent a les anteriors. És ràpida i recomanable per principiants, i es realitza al terme municipal de Collbató. Encara que no ho pugui semblar d’entrada, és una cursa de muntanya. El primer quilòmetre discorre pels carrers del nucli urbà, però a partir d’aleshores el recorregut s’endinsa per corriols i camins forestals. És un esdeveniment ideal pels fanàtics de l’asfalt que alguna vegada hagin pensat introduir-se al món de les curses de muntanya. 

Si vols més informació, fes click aquí!

 


6) Matagalls Montserrat:

Font: Matagalls – Montserrat 

Tot i que és cronometrada, la Travessa Matagalls-Montserrat no és ben bé una cursa, sinó que es tracta d’una caminada de resistència sense afany competitiu. L’organitza anualment i des de 1972 el Club Excursionista de Gràcia. La travessa discorre per camins de muntanya entre la serralada del Montseny i el massís de Montserrat. A partir del 2015 se surt des de El Brull, fins al 2014 es sortia de Coll Formic, al peu del Matagalls i l’arribada és al davant del Monestir de Montserrat.

L’objectiu de la travessa consisteix a realitzar en menys de 24 hores el recorregut que cobreix una distància que ha variat al llarg dels anys. En les darreres edicions el recorregut ha variat entre els 81,4 km i els 87,1 km.

Si vols més informació, fes click aquí!

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top