Les activitats educatives més divertides per a famílies al Museu del Ciment

Inici » Les activitats educatives més divertides per a famílies al Museu del Ciment

Alumnes Tren del Ciment

Per anar-hi, podeu fer-ho amb el Tren del Ciment, que de ben segur serà tota una aventura i una experiència tant per grans com per petits. Aquest tren turístic uneix la Pobla de Lillet amb l’antiga fàbrica de ciment Asland, actualment el Museu del Ciment. El seu trajecte dura uns 20 minuts i les vistes són espectaculars. Podeu veure’n els horaris i comprar els bitllets aquí. Els menors de 3 anys hi pugen gratis!

Tren del Ciment

Autor: Oriol Molas

Una vegada finalitzat el trajecte en tren, podreu realitzar les següents activitats, aptes per a tota la família:

1. Visites teatralitzades

Viatjareu en el temps a través del Tren del Ciment i coneixereu en primera persona les vivències del senyor Güell, d’Antoni Gaudí i del Cap d’Estació del carrilet. D’una durada de 3 hores, amb aquesta activitat coneixereu i alhora us divertireu amb la història que van viure els personatges en 1912. Podeu trobar-ne més informació aquí.

Visites teatralitzades Tren del Ciment

Autor: Oriol Molas


2. Taller “Construir amb ciment”

Aquesta activitat té com a propòsit que els nens experimentin amb les propietats del ciment i que puguin posar-ho en pràctica utilitzant-lo sobre una maqueta a escala. És apta per a totes les edats i té una durada d’uns 30 minuts. El seu preu és de 4,50€, incloent també la visita guiada al museu. Aquí podreu reservar-la.

Activitat Construir amb ciment

Autor: Oriol Molas


3. Visita guiada al Museu del Ciment

Aquest recorregut guiat per l’interior i l’exterior del Museu és la millor manera de conèixer la seva història i també per veure les ruïnes de la fàbrica de ciment Asland. Podeu consultar els preus i horaris d’aquesta activitat didàctica i alhora divertida aquí.

 Visita Guiada Museu del Ciment

 Autor: Oriol Molas


4. Taller “Fabricant ciment pòrtland”

Mitjançant aquesta activitat, que té una durada aproximada d’una hora, els més petits podran descobrir quines són les fases de l’elaboració del ciment i les matèries primeres per a la seva producció, que es troben a Castellar de n’Hug. Podeu reservar i consultar els preus aquí.


5. Taller: “Un viatge a través del temps” 

Seguint les explicacions de Galofré, els participants podran muntar una maqueta amb la història de la Fàbrica Asland i del Tren del Ciment. Amb aquesta activitat, us endinsareu en les històries de les persones que vivien en el segle passat a La Pobla de Lillet i que treballaven a la fàbrica, així com també dels punts d’interès del seu entorn.

Ara que ja teniu les propostes, veniu a passar un dia diferent en família a Castellar de n’Hug, descobriu el Museu del Ciment i viviu l’experiència de pujar al Tren del Ciment!

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top