El Tren dels Llacs: Una experiència que us sorprendrà

Inici » El Tren dels Llacs: Una experiència que us sorprendrà

Un tren de 1969, uns vagons d’època i un viatge dues hores de durada mentre per la finestra observem un paisatge únic de congostos i embassaments encaixonats: així és el Tren dels Llacs. Una experiència que no oblidareu perquè la gaudireu asseguts còmodament i en companyia d’uns revisors molts simpàtics que, de tant en tant, us entretindran fins a La Pobla de Segur, final de trajecte. Però no de l’excursió. En voleu saber més?

El tren y el magnífico paisaje visto durante el viaje / El tren y el magnífico paisaje vistos durante el trayecto

A principis del segle passat es va projectar una línea fèrria que havia d’unir Lleida amb Saint Girons (Occitània).

Però el projecte no va acabar de prosperar en la seva totalitat. Avui en queda la via fèrria entre Lleida i La Pobla de Segur. Aquesta línia de tren passa pel costat del riu Noguera Pallaresa i ho fa amb un total de 41 túnels i 31 ponts mentre travessa les serres del Mont-roig i el Montsec.

L’any 2005 la línia va passar a ser propietat de la Generalitat, va ser restaurada i, dos anys més tard, gestionada pel Grup FGC. A partir del 2007 es va posar en marxa la línia de tren, tant per a ús públic, amb un servei de rodalies regular, com d’ús turístic. Naixia el Tren dels Llacs.

El trajecte, a través de paisatges espectaculars, de parets de pedra vertical, boscos i quatre embassaments (Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni) es fa amb un tren d’època, amb una locomotora diésel de l’any 1969 que arrossega 4 vagons, també d’època i amb el luxe del moment. Això és el que fa el tren dels Llacs es visqui com una experiència especial i única, un viatge en el temps.

fgc tl scaled

La primavera, tot verd i pantans plens

Ara, a la primavera, tot és verd. Els llacs i pantans són plens a vessar d’aigua pel desglaç de la neu del Pirineu, així que és un bon moment per contemplar-los còmodament.

El tren dels llacs és una proposta de viatge divertida i fotogènica per conèixer còmodament un paisatge únic de muntanyes, boscos i grans extensions d’aigua plàcida.

fgc tl scaled

En bona companyia i entretinguts

El tren dels llacs ens traslladarà d’alguna manera a una època nostàlgica, però ho fa d’una forma entretinguda i divertida. Durant el trajecte, de dues hores de durada, cal comptar amb la companyia d’uns revisors molt simpàtics que, en lloc de demanar els tiquets i estar per la feina, el que fan és entretenir-se amb qualsevol excusa. Amb la seva inexperiència innocent, vestits d’uniforme impecable i pompós, ens fan reviure la nostàlgia d’uns temps passats. I amb ells, tant simpàtics com generosos, sempre acaba caient algun petit  obsequi, potser un tall de fuet, potser un traguinyol del vi de la bóta de l’avi.... o qui sap.

fgc tl scaled

El trajecte amb el tren ens donarà pas a una excursió de tot un dia. Perquè un cop arribats a La Pobla se’ns obren moltes possibilitats per arrodonir un dia intens i diferent.

I en arribar a la Pobla de Segur, què hi podem fer?

En arribar a La Pobla de Segur, final de trajecte d’anada, podrem visitar el conjunt modernista Casa Mauri, l’espai raier, la històrica fàbrica de licors Portet, la fàbrica artesana de cervesa Ctretze o passejar-nos tranquil·lament per alguna de les 4 rutes que es poden fer a peu per aquesta capital de la comarca del Pallars Jussà, encaixonada pels rius Noguera Pallaresa i Flamisell.

A La Pobla de Segur podeu fer una visita guiada a diferents llocs a través de l’Oficina Municipal de Turisme trucant al telèfon 973 680 257 o des del web www.pobladesegur.cat.

També hi ha l’opció de gaudir d’una visita guiada a Salàs de Pallars, trucant abans al telèfon municipal 973 676 266 o des del web http://salas.ddl.net.

En els dos casos, les visites guiades estan limitades a un nombre màxim per cada grup.

Un tren amb tast gastronòmic

A la tarda, ja de tornada, el tren fa una parada breu de 15 minuts a Balaguer, on ens obsequiaran amb un tast de coca de recapte típica i un got de vi. Així és l’experiència que ens permet viure el Tren dels Llacs els mesos de maig a octubre. Voleu anar-hi?

fgc tl scaled

Calendari i horari

El viatge amb el tren històric dels llacs es pot fer els dissabtes dels mesos de maig, juny, juliol, agost, setembre i octubre. Hi ha, però, 4 dissabtes (dies 22 i 29 de juliol, i 5 i 12 d’agost) en què el trajecte no es fa en el tren històric, sinó que es fa en el tren panoràmic, un tren molt modern, climatitzat i de grans finestrals.

La sortida sempre és des de Lleida, a les 10.30 del matí, i la tornada, des de la Pobla, es fa a les 17:00 hores de la tarda.S’arriba al lloc d’origen, Lleida, a les 19:00 de la vesprada.

Per reservar

Podeu reservar la vostra excursió des del web www.trendelsllacs.cat.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top