Activitats 

Exposición interactiva 

 

L'exposició interactiva ofereix als visitants un recorregut virtual per la vida quotidiana al monestir benedictí.

El recorregut porta els visitants a l'interior del monestir, on poden conèixer la vida quotidiana dels monjos, i després les activitats que els monjos fan a l'exterior, fomentant la cultura i rebent visitants al santuari.

L'exposició interactiva es divideix en diferents apartats:

Muntanya i Presència expliquen als visitants el context físic de Montserrat, així com la seva història, des dels orígens del monestir i del santuari, fins a l'actualitat.

• El Monestir, amb el claustre, el cor superior, la sala capitular, el refectori, les cel·les i els antics tallers.

• A la secció de Cultura es mostren imatges del Llibre Vermell, manuscrit del segle XIV-XV procedent de l'scriptorium del monestir, de la biblioteca, de la impressora i de l'Escolania. El monestir utilitza el cor de l'impressor i el cor de nois per difondre la cultura al món fora de les seves muralles.

• El Santuari, amb la casa d’hostes (on els monjos reben pelegrins i visitants), la basílica (on es reuneixen els fidels amb la comunitat del monestir per a la pregària) i els benefactors de Montserrat al llarg dels segles.

La presentació audiovisual, de 15 minuts de durada, subratlla la dimensió simbòlica de Montserrat com a centre d'espiritualitat, cultura, identitat i natura. Pretén recrear un dia normal a Montserrat: comença amb la música de Laudes (primera pregària del dia) a l'alba, i el dia es fa més concorregut a mesura que més visitants acudeixen al santuari. Acaba amb la música de les Vespres (l'última pregària del dia), quan Montserrat torna a ser quieta i pacífica.

Galeria d'imatges 

    Vine amb Trens de Montserrat

    Veure tren

    Compartir a les xarxes
    2024 © Turistren · Tots els drets reservats
    Scroll to top