Montserrat: com arribar, què fer i què menjar

Inici » Montserrat: com arribar, què fer i què menjar

Montserrat és la muntanya més representativa de Catalunya i gràcies a les seves increïbles característiques s’ha convertit en un símbol català. Quants cops l’heu vista des del cotxe anant a qualsevol lloc?

La seva peculiar morfologia, la seva naturalitat i les seves antigues tradicions la converteixen en una referència incomparable, un lloc que acull a milions de visitants de tot el món any rere any.

Aquí trobaràs com arribar, què fer i on menjar a Montserrat.

 

COM ARRIBAR-HI?

Montserrat està a només mitja hora de Barcelona. Pots arribar-hi amb cotxe, tren o autobús. Des de l’estació de Plaça Espanya, a Barcelona, o des d’altres estacions de la línia FGC Llobregat-Anoia pots agafar qualsevol tren del servei R5 cap a Manresa. Després, has de baixar-te a l’estació Monistrol de Montserrat i prendre el tren cremallera o el telefèric fins al santuari.

 


QUIN TIQUET HAIG D’OBTENIR? 

Hi ha moltes opcions fàcils per arribar a Montserrat amb tren amb bitllets combinats: Montserrat ExpresTot Montserrat i Trans Montserrat.

 1) MONTSERRAT EXPRES. Transport i audioguia (35,65 €)

Montserrat Express és un bitllet combinat que inclou tots els transports necessaris per a gaudir de la teva experiència a Montserrat . El bitllet combinat Montserrat express inclou:

– Bitllet d’anada i tornada amb tren FGC a l’estació de tren de Monistrol Enllaç (enllaços a la línia de tren de Montserrat)

– Bitllet d’anada i tornada del Cremallera de Montserrat

– Paquet de benvinguda amb: Mp3 amb una audioguia per a visitar els voltants del Monestir, una bossa de carquinyolis (es lliurarà al taulell d’informació de Montserrat), una degustació de licors locals i un paquet de descomptes per a diferents serveis.

 2) TOT MONTSERRAT: Una experiència completa de Montserrat (50,95 €)

Tot Montserrat ofereix la possibilitat d’arribar a Montserrat en transport públic des de gairebé totes les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona unides a la línia de ferrocarril FGC Llobregat – Anoia. Visita els llocs de Montserrat amb el funicular de Montserrat i viu una increïble experiència culinària i cultural!

El tiquet combinat Tot Montserrat inclou:

– Tiquet de metro de Barcelona

– Bitllet d’anada i tornada amb tren FGC a l’estació de tren de Monistrol Enllaç (enllaços a la línia de Montserrat)

– Bitllet d’anada i tornada del Cremallera de Montserrat

– Bitllet d’anada i tornada del funicular de Sant Joan *

– Menú en el restaurant d’autoservei de Montserrat

– Entrada al museu de Montserrat

– Tiquet d’espai audiovisual

*Santa Cova inclosa quan està en servei

 3) TRANS MONTSERRAT: 3 en 1: tren + cremallera + funicular (31,60 €)

Trans Montserrat, un bitllet combinat perfecte que inclou tots els bitllets de transport necessaris per a aquells que desitgen visitar Montserrat de manera independent i estalviar diners

El bitllet combinat Trans Montserrat inclou:

– Bitllet de viatge des de quaslevol estació de metro de la xarxa de Barcelona

– Bitllet d’anada i tornada amb tren FGC a l’estació de tren Monistrol Enllaç (enllaços a la línia de tren de cremallera de Montserrat).

 


QUINES ACTIVITATS ES PODEN FER?

 1) Visita el santuari

Accedeix a les àrees i monuments més importants del Santuari de Montserrat. És la ruta que has de fer si vols descobrir el cor de Montserrat. Et portarà a la basílica on podràs venerar la Mare de Déu i trobaràs escultures passades i restes arquitectòniques que t’explicaran tota la història de Montserrat.

 2) Rutes i passejos

El massís de Montserrat és únic i inigualable. Els seus pics arrodonits, anomenats “agulles”, són el tret més característic de la seva espectacular serralada. El pic més alt de la muntanya de Montserrat és el pic de Sant Jeroni (1236 m), des d’on podràs admirar un meravellosa vista des dels Pirineus al mar i en dies clars fins i tot podràs veure l’illa de Mallorca.  Pots conèixer totes les rutes i caminades aquí.

Montserrat és un Parc Nacional protegit , per la qual cosa és important mantenir-se en els camins creats per les autoritats locals per a protegir flora i la fauna local i, així, evitar conflictes innecessaris entre la vida silvestre i els humans.

 3) Visita el museu i l’exposició interactiva

El Museu de Montserrat dissenyat per Josep Puig i Cadafalch en 1929, té sis col·leccions permanents amb més de 1.300 peces d’un ampli període cronològic, així com exposicions temporals. Podràs veure El Greco, Caravaggio, Dalí, Miró, Picasso …

L’exposició interactiva es basa en tres pilars fonamentals de Montserrat: la muntanya, el monestir i el santuari. Part del seu contingut es centra en aspectes tan rellevants com la presència de la Santa Imatge de finals del segle XII, o la singularitat d’un monestir amb més de mil anys d’història, al mateix temps que posa èmfasi i rellevància en l’espiritual i la vida social i cultural del país.

A més a més, també tens algunes idees per a la teva visita aquí .

 


ON POTS MENJAR?

Montserrat ofereix diverses opcions per menjar i descansar una mica:

 1) Restaurant Hostal Abat Cisneros

El restaurant Hostal Abat Cisneros forma part de l’edifici de l’Hotel Hostal Abat Cisneros. El sostre del menjador (espai utilitzat com a estable en el segle XVI) consta d’un gran arc de pedra i les parets són de roca nua. L’anomenat Saló de Pedra té capacitat per a 120 comensals, mentre que el Saló Rosa en té per uns altres 100. Menú fix i serveis a la carta per a grups, festes familiars, noces i altres celebracions.

Pots consultar l’esmorzar i els menús del Restaurant Hostal Abat Cisneros aquí .

 2) Restaurant Montserrat

El Restaurant Montserrat va reemplaçar a un altre, situat sota les places de Santa María, el qual tenia una escala de cargol i es va obrir en la planta baixa de l’edifici Mirador dels Apòstols el 1976. L’edifici, dissenyat pel pare Pere Busquets, ofereix magnífiques vistes panoràmiques sobre la muntanya, la Santa Cova i la Vall del Llobregat. Aquest ampli restaurant permet gaudir d’una excel·lent cuina mediterrània en companyia de familiars i amics.

Pots consultar l’esmorzar i els menús del Restaurant Montserrat aquí.

 3) Altres llocs: bufet, cafeteria, Bar de la Plaça

Hi ha diverses opcions en el santuari, per a tots els gustos i diversos pressupostos.

El Montserrat Bufet es troba en el segon pis de l’edifici Mirador dels Apòstols. Els menjadors gaudeixen d’esplèndides vistes sobre la muntanya. Aquest és el lloc ideal per a un menjar ràpid, amb una gran varietat de plats mediterranis i internacionals que ofereixen una excel·lent relació qualitat-preu.

La Cafeteria va ser completament renovada el 2001, serveix una gran varietat de plats i entrepans, pastissos, begudes, etc.

El Bar de la Plaça serveix entrepans, pastissos, begudes, i molt més en un ambient agradable i acollidor.

També pots utilitzar l’àrea de pícnic per observar les magnífiques vistes de la muntanya mentre gaudeixes d’un menjar a l’aire lliure. Però recorda, tot allò que portis amb tu a les muntanyes (escombraries, plàstic), emporta-t’ho. Ajuda’ns a respectar la flora i la fauna!

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top