De Barcelona a Gelida amb l’experiència més sostenible

Inici » De Barcelona a Gelida amb l’experiència més sostenible

Vine a descobrir la gran bellesa de l'Alt Penedès en tren des de Barcelona en un viatge totalment sostenible i gaudeix d'una experiència entranyable pujant a l'històric Funicular de Gelida.

Viatjar en tren sempre és un regal per a la vista, ja que pots contemplar del paisatge i la natura sense haver d'agafar el cotxe. Per això et proposem aquesta sortida des de Barcelona o qualsevol punt de l'àrea metropolitana i fins a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el cor dels vins, l'Alt Penedès.

COM ARRIBAR A GELIDA?

Et recomanem que agafis la línia de Rodalies de Catalunya R4 per exemple des de Barcelona a plaça de Catalunya en direcció Sant Vicenç de Calders. En només un trajecte de 40 minuts ja arribes al municipi de Gelida.

QUÈ FER A GELIDA?

Un cop a Gelida, ja pots començar la ruta fins al centre del poble i en menys de 20 minuts ja estàs al punt neuràlgic de la vila. Des d'allà hi ha diferents opcions turístiques com la visita guiada al Castell de Gelida, on a més es pot observar la vall del riu Anoia o l'antiga 'carretera' romana de Via Augusta, o bé el Conjunt Monumental del Castell d'Olèrdola que està declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional i d'Interès Cultural per la seva importància històrica.

Però aquest poble de l'Alt Penedès ofereix molt més. Gelida és el punt de partida de diverses rutes on pots fer una breu passejada o bé en bicicleta i gaudir del magnífic paisatge agrícola de l'Alt Penedès.

Vista de dos funiculars de Gelida quan s´entrecreuen / Vista de dos funiculares de Gelida cuando se cruzan

L'EXPERIÈNCIA QUE ET FARÀ RECORDAR SEMPRE GELIDA

Tant si has fet una ruta de senderisme com si has visitat els punts turístics de la vil·la, no hi ha res millor que acabar una fantàstica jornada de turisme que tornant a l'estació de tren amb un mitjà de transport històric i en només 5 minuts.

Per això és imprescindible agafar el mític Funicular de Gelida. Situat al costat de l'ajuntament, és un dels principals atractius turístics de la zona. Amb 100 anys d'història, a la seva època va suposar un gran avenç per als habitants de la zona, ja que apropava als treballadors des del centre del municipi fins a les fàbriques. Per a la seva fabricació es va aprofitar maquinària del primitiu funicular del Tibidabo.

Vista interior del funicular de Gelida / Vista interior del funicular de Gelida

A més, podràs acabar de completar l'experiència amb la visita al Centre d'Interpretació del Funicular de Gelida. Per descomptat, és la cirereta del pastís d'aquesta proposta turística.

En resum aquesta experiència que us proposem permet passar de la ciutat a la natura en menys d'una hora i sense agafar el cotxe. Viatjar amb tren ofereix molts avantatges com gaudir de l'experiència des del primer minut.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top