Bodega Murcarols: un racó amb encant i història a La Pobla de Lillet

Inici » Bodega Murcarols: un racó amb encant i història a La Pobla de Lillet

El Berguedà és una comarca amb molta riquesa de productes alimentaris autòctons: conserves, embotits, vermouts, formatges, patés… deleiten als residents i visitants de la regió.

La Bodega Murcarols és una prova vivent de la història i manera de fer casolana, sempre buscant la qualitat. Poca gent ho sap, però si has visitat el Tren del Ciment i després visiteu la bodega amb el bitllet, en Josep Maria us convidarà a tastar els seus productes. És un home que manté viva l’herència familiar i ens explica la seva història amb un carinyo que li surt de dins, per la seva família, pels seus productes i per La Pobla de Lillet, i és que fa 93 anys que la bodega és oberta.


La història Murcarols es remunta l’any 1902 quan va néixer l’avi Josep. De ben petit, quan encara era a l’escola, va coincidir amb un mestre herborista que li va ensenyar a recol·lectar i combinar diferents espècies d’herbes per preparar diferents cremes ungüents, pomades…

Amb 24 anys, després d’haver estat a la guerra del Sàhara, l’avi Josep es dedicava al pastoreig i durant les jornades aprofitava per recol·lectar tota una varietat d’herbes aromàtiques i remeieres, amb les quals després preparava infusions amb vi. D’aquí neix el vi de pastor que comercialitzarà amb gran èxit del 1926 al 1955.

Tal va ser el seu èxit que l’avi Josep va decidir vendre els ramats per muntar una bodega al carrer Berga de la Pobla de Lillet. Va coincidir que el subministrador dels vins era botànic i, en tastar el vi de pastor de l’avi Josep, en va apreciar la seva qualitat i el va ajudar a fer uns retocs per millorar-ne la fórmula.

Del resultat, en va nèixer Vemouth Murcarols. Aquesta beguda presenta unes grans qualitats: purifica la sang, equilibra el sistema hormonal i l’organisme. Molta gent va a comprar el vermouth a la seva bodega com a medicina ja que és dels pocs llocs on el vermouth està elaborat artesanalment.

Avui en dia s’elabora seguint la mateixa fórmula que l’avi Josep va descobrir a partir del seu vi de pastor. La família de Jaume Curtichs i el seu fill, Josep Maria, mantenen viva l’herència de l’Avi Josep i ha aconseguit popularitzar el vermouth i que sigui reconegut arreu.


On podeu trobar-lo?

Carrer de l’Església, 4 La Pobla de Lillet (Barcelona)

T. 93 823 60 01 / 620 07 21 19 / 620 94 18 95

Email: [email protected]

 

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top