Excursió pel camí dels Degotalls de Montserrat

Inici » Excursió pel camí dels Degotalls de Montserrat

Excursió dels Degotalls

 Autor: Joan Juan John

Esteu pensant en venir a passar el dia a Montserrat amb la família i no sabeu quines activitats podeu fer a la natura amb nens? Doncs us donem una idea: la ruta del camí dels Degotalls, accessible per a tothom i ideal per fer amb els més petits.

Ruta Camí dels Degotalls

Ruta del Camí dels Degotalls. Font: Patronat de la Muntanya de Montserrat

De 30 minuts de durada, i d’uns 3,6 km entre l’anada i la tornada, la ruta dels Degotalls és una manera diferent d’arribar al Monestir de Montserrat. El seu nom tant peculiar prové del continu degoteig de l’aigua que es filtra per les roques calcàries, tal i com es pot observar en alguns punts al llarg del recorregut.

Es tracta d’un passeig, sense cap dificultat i de camí planer, que ofereix unes vistes panoràmiques espectaculars al llarg del camí, en el que estareu immersos entre natura i vegetació.

Camí dels Degotalls

Autor: Jorge Franganillo

És una zona molt fresca: a causa de la vegetació abundant, tot el camí està ple d’ombres, essent ideal per parar a reposar o per fer pícnics.

D’altra banda, no només és un itinerari que connecta amb la natura, sinó que també té una part cultural i espiritual: hi ha diversos monuments dedicats a personatges il·lustres com Pompeu Fabra, Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Anselm Clavé, Emili Vendrell i Pep Ventura, entre d’altres, i imatges religioses en majòliques i mosaics en honor a la Mare de Déu de diversos pobles de Catalunya.

Mosaics i escultures Camí dels Degotalls

Autor: Jordi Ferrer

Pel camí, on podreu veure els Pirineus de fons, és probable que trobeu rastres d’animals com el porc senglar, i observar ocells com la merla, mallerenga i pit-roig, que acompanyen amb el seu cant la caminata.

Com a curiositat, el camí dels Degotalls és un dels punts d’inici del camí de Santiago que surten des de Montserrat.

Ara que ja coneixeu una ruta més que podeu fer, aprofiteu el bon temps, pugeu amb el tren cremallera i comproveu el que us expliquem!

 

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top