Cartells històrics del Cremallera i l’estació de Vall de Núria amb material inèdit

Inici » Cartells històrics del Cremallera i l’estació de Vall de Núria amb material inèdit

L’estació de muntanya de Vall de Núria ha estat l’escenari de grans esdeveniments i aquests dies es pot veure el reflex d’aquests certàmens a través de cartells publicitaris en l’exposició “Art per fer història. Cartellisme de Vall de Núria”. Aquesta mostra exposa un recull de cartells de Vall de Núria al llarg del segle XX que a la vegada representa el transcurs de la història de l’estació.

 

El Centre Excursionista de Catalunya va ser l’impulsor d’aquest fenomen a partir de les setmanes d’esports d’hivern a la Vall de Núria que es van començar a anunciar amb elaborades imatges durant les dècades de 1910 i 1920. A banda, es va realitzar un concurs de cartells el 1930 per donar a conèixer el Cremallera de Vall de Núria, fet que va permetre ampliar el patrimoni. Regularment aquests cartells eren dissenyats per persones practicants de l’esquí i l’esport de muntanya.

 

Els cartells representen espais emblemàtics de la zona com: el santuari, amb la verge romànica; els camins de muntanya i les pistes d’esquí; l’emplaçament pintoresc i, de manera destacada, el mitjà de transport que condueix fins a la vall i que singularitza l’experiència de la visita a la Vall de Núria.

 

A més, aquesta exposició compta amb un cartell inèdit de 1930 que es mostra per primera vegada al públic i que representa la imatge de l’estació abans de la construcció de l’embassament. El cartell es va presentar al concurs de 1930 i ara és propietat del director general de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, que l’ha cedit per la mostra.

 

L’exposició, ubicada a la zona de serveis del Volum Nord de l’estació, es podrà visitar fins al dia 1 de novembre, cada dia de la setmana de 9 h a 17 h a les dependències de Vall de Núria.

Foto: Cartell Històric Vall de Núria – Setmana d’Esports d’Hivern (1911)

Foto: Cartell Històric Vall de Núria – Setmana d’Esports d’Hivern (1913)

Foto: Cartell Històric Vall de Núria – Concurs de Cartells (1930)

 

Foto: Cartell Històric Vall de Núria – Concurs de Cartells (1930)

Foto: Cartell Històric Vall de Núria

Foto: Cartell Històric Vall de Núria (1944)

Foto: Cartell Històric Vall de Núria – Concurs de Cartells (1930) Propietat de Jaume Clotet

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top