Esports de muntanya a Montserrat

Inici » Esports de muntanya a Montserrat

Segur que molts de nosaltres hem estat a Montserrat i molt possi­blement per motius que tenen poc a veure amb els esports de muntan­ya. Potser ho hem fet per visites espirituals, místi­ques o religioses. O per algun repte o promesa personal. Però, quantes visites hi hem fet pensat en les possibilitats es­portives de la muntanya? Montserrat, sigui quina sigui la raó de la nostra visita, mai decep.

Montserrat és una desti­nació ideal per a moltes activitats de muntanya. Lescalada i el sende­risme possiblement en són les més populars i conegudes, però n’hi ha d’altres. Les vies fe­rrades i l’espeleologia també són activitats que podem practicar a la muntanya de Montserrat, si bé hem de tenir pre­sents que ens trobem en un Parc Natural i que cal fer-ho amb respecte per l’entorn.

Entre les possibilitats que ofereix aquesta muntan­ya també hi ha la cacera fotogràfica, una activitat més de lleure que espor­tiva i que es basa amb la captació d’imatges d’animals. La cabra sal­vatge va ser reintroduïda a Montserrat l’any 1995 i des d’aleshores la seva adaptació a l’entorn ha estat un èxit . Una bona manera d’observar-les és fer-ho des del sender que mena de la basílica fins al cim de Sant Je­roni (1.236 m.). És un camí fàcil, de bon fer, perfectament senyalitzat i, un cop a dalt, -cabres salvatges i escaladors a banda- gaudirem d’unes molt bones panoràmi­ques.

 

 Accés fàcil i còmode per pujar a Montserrat

La manera més fàcil de pujar a Montserrat és fer-ho amb el cremallera. A Monistrol-vila, estació de sortida del cremallera, hi ha un aparcament gra­tuït, amb capacitat fins a 1.000 cotxes. En menys de 15 minuts arribarem a les portes del Santuari i la Basílica. La freqüència habitual del tren crema­llera és de 20 minuts. Per cert, us recomanem fer una visita a l’exposició del tren cremallera, un espai d’alt valor emocio­nal i històric. El trobareu a l’aparcament dels au­tocars d’aquesta mateixa estació Monistrol-vila.

 

A Montserrat també hi trobem el Funicular de Sant Joan i el de la Santa Cova, que ens perme­trà accedir al Pla de les Taràntules (1.005 m), un bon punt de sortida per a excursions o per gaudir de les millors panoràmi­ques del monestir.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top