Ferrocarrils proposa un estiu actiu i per a tots els públics a les seves destinacions

Inici » Ferrocarrils proposa un estiu actiu i per a tots els públics a les seves destinacions

Ferrocarrils proposa una oferta turística per aquest estiu centrada en la promoció del turisme al territori català a través de les seves estacions de muntanya, trens turístics i del Parc Astronòmic del Montsec

El territori català d’interior es dibuixa com l’escenari perfecte on experimentar un estiu ple d’escapades i propostes a l’aire lliure. Experiències úniques on la natura, l’esport, l’aventura i el territori en són els protagonistes. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha presentat avui, l’oferta turística per a aquest estiu a les estacions de muntanya, els trens turístics i al Parc Astronòmic del Montsec.

Durant l’acte, la presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha manifestat la voluntat de garantir una oferta turística atractiva destacant el compromís amb el territori. També han participat a la presentació representants institucionals i del territori.

FGC Turisme gestiona sis estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll),  set trens turístics (Cremallera i Funiculars de Montserrat, Cremallera de Núria, Tren del Ciment, Tren dels Llacs i Funicular de Gelida) i el Parc Astronòmic del Montsec. Amb això, Ferrocarrils convida la població a gaudir d’un estiu al territori  centrant-se en quatre pilars fonamentals; el turisme sostenible, la col·laboració amb els agents del territori per promocionar l’oferta turística, el turisme saludable potenciant l’activitat esportiva al medi natural i la transformació digital dels serveis.

Un estiu sobre raïls per escapar de la pressa

Durant la temporada d’estiu també estaran en marxa tots els transports turístics gestionats per FGC Turisme:s turístics, 3 funiculars i 2 trens cremallera. Sota el paraigua de la marca Turistren, FGC proposa redescobrir el territori d’interior d’una manera sostenible, apropant la ciutadania a espais plens de natura, cultura i tradició, i on el propi viatge ja es converteix en tota una experiència.

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat, a la comarca del Bages, esdevenen instal·lacions històriques per arribar i desplaçar-se per la mítica muntanya catalana, on a banda de les nombroses rutes de senderisme també es pot gaudir d’espais museístics com el Centre d’Interpretació del Geoparc o el Museu de Montserrat, sense oblidar-se de la obligada visita a la Basílica de Montserrat.

A la comarca del Ripollès, el Cremallera de Núria, fa més de 90 anys que acosta a la població des de les poblacions de Ribes i Queralbs fins a la Vall de Núria, un enclau natural únic al Pirineu Català. Aquest estiu, el seu bitllet inclou el passeig amb el Telefèric Coma del Clot fins al Mirador del Pic de l’Àliga i la visita a tots els espais museístics i centre d’interpretació que el visitant trobarà a Vall de Núria i a l’estació del cremallera de Ribes Vila. A més, els caps de setmana es pot gaudir d’una circulació especial amb trens d’època i guiatge interpretatiu que inclouen en el recorregut una parada excepcional al mirador de Fontalba.

D’altra banda, l’històric ferrocarril de l’Alt Llobregat, el Tren del Ciment, a l’Alt Berguedà, manté el seu recorregut turístic que transcorre per la ruta que en el passat unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n’Hug (avui convertida en el Museu del Ciment), amb Guardiola de Berguedà, fent aturada actualment als Jardins Artigas dissenyats per Antoni Gaudí i la Pobla de Lillet.

El Tren dels Llacs connecta la ciutat de Lleida amb La Pobla de Segur tot  travessant majestuosos embassaments i serralades, mitjançant un tren històric i un de panoràmic. Aquest estiu el tren històric realitzarà un total de 24 circulacions fins al 29 d’octubre i el tren panoràmic estarà en funcionament el 23 i 30 de juliol i el 6 i 13 d’agost.

Finalment, l’històric i emblemàtic , a la comarca de l’Alt Penedès, uneix el centre urbà del poble i la zona industrial amb l’estació de tren i esdevé un dels transports més entranyables i desconeguts de Catalunya que està en servei durant els caps de setmana.

 

Vídeo de la presentació de la temporada d’estiu 2022 d’FGC Turisme al Palau Robert: https://www.youtube.com/watch?v=I0DPW1SasJ0

Dossiers de premsa temàtics i recursos gràfics: https://www.turismefgc.cat/material-multimedia-fgc-turisme/

 

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top