Què fer a Balaguer amb nens?

Inici » Què fer a Balaguer amb nens?

En aquest post viatgem fins a la comarca de la Noguera, concretament a la ciutat de Balaguer, i als seus voltants més propers, on els infants podran viure tota una experiència plena de vivències per aprendre i entretenir-se en plena natura.

 

Agafa paper i bolígraf i ves prenent nota del que t’espera aquest estiu 2022. Som-hi!

RECERCA D’OR AL RIU SEGRE (BALAGUER)

Sabíeu que en el riu Segre hi havia or? I d’on provenia? Si visiteu el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre podreu resoldre tots aquests misteris i molt més!


Font de la imatge: Museu de la Noguera

Tindreu la possibilitat de visitar una exposició que fa un recorregut històric per l’explotació de l’or en aquest riu aurífer. Els plafons i les vitrines de la mostra posen de manifest la vinculació de la ciutat de Balaguer i la plana de Lleida amb la cerca de l’or com una activitat econòmica més i també els usos i propietats d’aquest mineral.

A més, durant la visita, podreu participar en un taller de recerca d’or per a tota la família, una proposta emocionant i inoblidable en què viureu l'experiència dels autèntics buscadors d’aquest metall preciós.


Font de la imatge: Museu de la Noguera

LES MURALLES I EL CASTELL FORMÓS (BALAGUER)

Ens traslladem en el temps per convertir-nos en els senyors i senyores del Castell Formós de Balaguer, una històrica escapada que ens permetrà descobrir com era la ciutat de Balaguer al segle IX, època en què la capital de la Noguera estava rodejada de muralles.

L'emblemàtic castell Formós es va erigir per reemplaçar l'antiga suda musulmana de final del segle IX i va passar a ser el palau dels comtes d'Urgell a partir del segle XII. La seva situació era estratègica, ja que permetia controlar tota la zona de la plana d'Urgell.

Una mirada al passat en què grans i petits descobrireu un tros d’història de Catalunya perfectament conservada. Durant la visita podreu passejar pel castell i meravellar-vos amb les impressionants vistes panoràmiques de la ciutat i els seus voltants.

Una altra activitat interessant que us proposem consisteix a arribar fins a l’església gòtica de Santa Maria, declarada bé cultural d'interès nacional.

Font de la imatge: Balaguer Turisme

Més informació aquí 

 

VISITA A LA COVA DELS VILARS (OS DE BALAGUER)

Has estat mai en una cova? A Os de Balaguer es troba la Cova dels Vilars, on es conserven pintures rupestres, on predomina especialment l'ús del color vermellós, que representen un total de vint-i-nou figures i símbols, creades possiblement durant l’edat de bronze, tot i que hi ha indicis que hi conviuen representacions de diverses èpoques.

Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998, s’hi pot arribar a peu seguint un camí senyalitzat.


Font de la imatge: Agència Catalana de Turisme

Aquesta cova, situada al congost que forma el barranc dels Vilars, es caracteritza per ser una obertura natural de roca calcària d'uns 12 metres d'amplada i prop de vuit de fondària. Un cop a la balma, val la pena parar atenció i gaudir del paisatge del Congost que ofereix el paratge.

Es pot visitar els diumenges.

Més informació aquí 

 

EXCURSIÓ AL CONGOST DEL MU (ALÒS DE BALAGUER)

Si us agraden les alçades i viure aventures envoltats de la natura més pura, la ruta al Congost del Mu és el vostre pla ideal per a aquest estiu. Durant l’excursió us esperen grans reptes: creuareu ponts de fusta i caminareu penjats en passeres metàl·liques que estan enganxades a les parets!

El recorregut d’unes quatre hores és apte per a infants. Consta de gairebé 14 quilòmetres d’anada i tornada, és lineal i de dificultat baixa. Al llarg del camí podreu admirar les cingleres i el congost en perspectiva. Tota una experiència que us deixarà sense paraules.

Aquesta activitat no és apta per a aquelles persones amb vertigen i es recomana per a infants a partir de 6 anys.


Font de la imatge: Tot nens

Més informació aquí

 

I, per completar l'experiència a la comarca de la Noguera, et proposem pujar al Tren dels Llacs on gaudireu d'unes vistes espectaculars durant tot el trajecte.

 

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top