FGC Turisme presenta els horaris dels trens turístics per a final d’estiu i tardor

Inici » FGC Turisme presenta els horaris dels trens turístics per a final d’estiu i tardor

El Tren dels Llacs Històric, amb una locomotora i cotxes d'època dels anys 60, torna a reprendre el servei cada dissabte des del 19 d’agost fins al 21 d’octubre

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Tren Cremallera de Núria i el Tren del Ciment també romanen oberts amb els nous horaris de tardor

 

Aquest final d’estiu i inici de tardor, l’oferta turística que Ferrocarrils de la Generalitat agrupa sota el paraigua de la marca Turistren, ofereix una oportunitat única per descobrir la bellesa dels paisatges catalans a bord dels seus trens turístics i ferrocarrils panoràmics.

El Tren dels Llacs és una de les rutes més destacades d’entre les propostes deTuristren. A bord d’aquest tren els passatgers s’endinsen a la natura des de la plana de Lleida fins a la Pobla de Segur. Aquesta inoblidable experiència ofereix vistes espectaculars de canvis de l’orografia i vegetació al llarg del trajecte. Es passa per quatre llacs, 40 túnels i 75 ponts en un recorregut de 89 quilòmetres. El Tren dels Llacs ofereix dues opcions per fer aquest viatge: el Tren Històric i el Tren Panoràmic. El Tren Històric, amb una locomotora i cotxes d'època dels anys 60, torna a reprendre el servei cada dissabte des del 19 d’agost fins al 21 d’octubre. El Tren Panoràmic farà una última circulació el dissabte 28 d’octubre.

Amb el Cremallera i els Funiculars de Montserrat, situats a menys d'una hora de Barcelona, les persones usuàries arriben al recinte del Monestir de l'Abadia de Montserrat i és el Funicular de Sant Joan amb el qual poden accedir al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquests serveis continuaran amb tres circulacions per hora fins després de l’11 de setembre. A partir de l'1 d'octubre, es mantindran tres circulacions per hora fins a les 15 h i tres circulacions per hora els caps de setmana fins a finals de novembre. Els mesos d'octubre i novembre, entre setmana hi haurà una circulació de dos trens per hora.

El Tren del Ciment, situat a la comarca del Berguedà, realitza un trajecte de 3,5 km en 20 minuts, oferint als viatgers vistes impressionants de paisatges de gran valor a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Aquest tren circula cada dia fins al 3 de setembre. Després d’aquesta data ho farà els caps de setmana i dies festius fins al primer cap de setmana de novembre.

Un altre recorregut imprescindible és el Cremallera de Núria, amb 92 anys d'història. Aquesta travessia de 12,5 km supera un desnivell de 1.000 m en només 40 minuts, regalant als viatgers una experiència única enmig d'un paisatge espectacular del Pirineu Oriental. El Cremallera de Núria continuarà oferint 14 circulacions per dia fins al 3 de setembre, i després, nou circulacions entre setmana i 14 els caps de setmana i dies festius fins la fi d'octubre.

El trens i funiculars d'FGC Turisme ofereixen escapades de proximitat a través del transport públic que són, per si mateixes, una experiència doble que inclou el propi viatge en un transport singular així com el destí on arriben, amb connotacions de natura, cultura i sostenibilitat.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top