Planifica la teva visita: Guia Completa per a Visitar el Tren del Ciment

Inici » Planifica la teva visita: Guia Completa per a Visitar el Tren del Ciment

El Tren del Ciment és molt més que un simple mitjà de transport; és un testimoni viu de la rica història industrial de Catalunya. Aquest tren turístic ofereix una oportunitat única per explorar els paisatges i les meravelles arquitectòniques que han caracteritzat aquesta regió al llarg del temps.

En aquesta publicació, ens proposem explicar-te els detalls de cadascuna de les seves parades perquè puguis gaudir d’aquesta experiència al màxim.

Itinerari del Tren del Ciment 

L’itinerari del Tren del Ciment consta de 4 estacions que van des de l’Estació de la Pobla de Lillet fins al Museu del Ciment. Un recorregut que es pot començar tant des de l’Estació La Pobla de Lillet com des del Museu del Ciment. A les dues estacions hi trobareu aparcament gratuït.

Estació La Pobla de Lillet 

A aquesta estació, a més d’un punt d’informació turístic, també hi trobareu l’exposició “Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat”. Una exposició amb els elements més representatius de l’època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall.

Estació La Pobla Centre 

Situada al bell mig de La Pobla de Lillet aquesta estació et permetrà accedir als diferents restaurants així com als atractius turístics de la població com el Pont Vell, el Centre històric o la dotzena de fonts que hi ha repartides per tota la població.

Estació Jardins Artigas

Visita un dels tresors de La Pobla de Lillet, els Jardins Artigas. Una obra dissenyada per Antoni Gaudí en agraïment a la família Artigas per acollir-lo a casa seva mentre treballava en la construcció del Xalet del Catllaràs.

Estació Museu del Ciment 

Visita la Fàbrica de Ciment Asland declarada bé cultural d’interès nacional i, actualment, convertida en Museu del Ciment. Un recorregut per l’interior de la primera fàbrica de ciment industrial de Catalunya que et transportarà al segle passat. 

A aquesta estació, a més del Museu del Ciment, hi trobaràs també la Cantina del Clot del Moro, un bar restaurant on agafar forces o prendre un refrigeri per reprendre la visita. 

A més, l’estació està ubicada dins el municipi de Castellar de n’Hug, un poble pintoresc de la comarca del Berguedà que val la pena visitar. Un indret conegut, entre altres coses, per albergar les Fonts del Llobregat. Punt de naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. 

Reserva la teva visita 

La visita al Tren del Ciment es pot iniciar tant des de l’Estació La Pobla de Lillet com des de l’Estació Museu del Ciment i està disponible en dues modalitats: 

  • Només el trajecte. 
  • Bitllet Combinat: Inclou el trajecte i l’accés als Jardins Artigas i al Museu del Ciment. En el moment de la compra s’ha d’agafar amb temps suficient (aproximadament 3 hores) per poder fer les visites en cadascuna de les parades. 

El preu del bitllet varia segons l’edat. A més a més, et recomanem que consultis la taula d’horaris per tal d’organitzar la teva visita. Trobaràs tota la informació aquí.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top