Xalet del Catllaràs

Un pla perfecte: Viu el modernisme d'Antoni Gaudí a l'Alt Berguedà

 

El Xalet del Catllaràs és una obra arquitectònica construïda per Antoni Gaudí amb molta història al darrere. Representa un autèntic exemple de la història arquitectònica de Catalunya, fins al punt que està protegit com a bé cultural d'interès local.

Situat al municipi de la Pobla de Lillet, el Xalet del Catllaràs destaca per la seva peculiar forma i per l’icònic trencadís d'Antoni Gaudí als peus de la casa amb pedres blanques.

  • Una casa de característiques estrambòtiques: Començant per fora, podem observar la seva forma triangular semblant a una piràmide i el seu color blanc fa que ressalti encara més per sobre del paisatge. Pel que fa a l'interior, la peça que la caracteritza, va ser una escala de cargol que van treure quan va ser reformat l'any 1971 per convertir-lo en una casa de colònies.
  • Aquest immoble estava destinat a allotjar el personal que treballava en les mines de carbó de la zona, un espai comunitari i singular que ha passat a ser un referent del modernisme català.
  • Aquesta obra arquitectònica se situa en un dels punts més alts del municipi, concretament a 1.371 metres d'altitud, característica que permet gaudir de vistes a la comarca del Berguedà.
  • Una meravella amagada al bell mig dels boscos de la Serra del Catllaràs: El Xalet s'amaga entre un espai natural de gran bellesa, una oportunitat única de gaudir del modernisme i la natura en un mateix espai.

 

Per gaudir encara més de l'experiència, et recomanem arribar fins a La Pobla de Lillet a través de l’històric Tren del Ciment per després visitar aquesta extravagant casa.

No et perdis tota la història i tots els secrets del Xalet.

xalet catllaras  scaled

xalet catllaras  scaled

Ubicació

Pista forestal de la Serra de Catllaràs, a uns 12 km del nucli de La Pobla de Lillet

EXPERIÈNCIES

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top