Kuki, el guardabarreres del Cremallera de Montserrat

Inici » Kuki, el guardabarreres del Cremallera de Montserrat

L’antic Cremallera de Montserrat va circular entre el 1892 i el 1957 fins que, a partir de l’any 2003 es va engegar el que actualment és el nou cremallera de Montserrat, dirigit per FGC. Durant tot aquest temps van ser moltes les històries i les llegendes que van anar acompanyant al cremallera en el seu primer període de circulació.

kuki el gos

Una d’elles i segurament la més especial per tothom, va ser la de Kuki el gos. Un gos que exercia de guardabarreres i que acompanyava a l’operari de servei per evitar i vigilar que els vehicles no passessin pels passos a nivell quan hi circulava el Cremallera.

Així doncs, Kuki el gos era un dels principals al·licients i un dels atractius més turístics de Montserrat que, a dia d’avui, encara és recordat. Kuki el gos es caracteritzava per anar vestit amb una capa, unes ulleres, una gorra i una bandera, i saludava a tots els viatgers d’una manera molt peculiar.

Actualment, encara són molts els que recorden o han sentit a parlar de Kuki el gos i la seva història. Si vols conèixer més sobre la història de Kuki el gos, no et pots perdre l’exposició de l’antiga estació de Monistrol-Montserrat on s’hi pot trobar més detalls i característiques de la història de l’antic Cremallera de Montserrat.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top