Descobreix tot el que amaga el Museu de Montserrat

Inici » Descobreix tot el que amaga el Museu de Montserrat

Segurament tots coneixem Montserrat, no necessàriament per haver-la visitat ni per saber que la seva Mare de Déu és la Moreneta. El més probable és que almenys una vegada, algú ens hagi assenyalat a les muntanyes de formes estranyes mentre ens deia que allò era Montserrat.

No cal dir que Montserrat és molt més que un conjunt de roques amb forma peculiar, es tracta d’un lloc de pelegrinatge i culte per excel·lència, un gran atractiu per als turistes i una zona magnífica per a tots aquells que volen gaudir de la natura.

Montserrat també té espai per a l’art on l’any 1929 Josep Puig i Cadafalch va crear un museu on es troben 6 col·leccions permanents amb més de 1300 obres i exposicions itinerants. El preu de l’entada al Museu és de 7 € per adults, 6 € per estudiants i jubilats i 4 € per nens de 8 a 16 anys.

– Què hi podem trobar?

El Museu compta amb una gran col·lecció de materials arqueològics de l’Antiga Pèrsia, Mesopotàmia i Egipte. Gran part d’aquestes obres van ser reunides pel P. Bonaventura Ubach des de l’any 1906 i els darrers anys s’ha anat ampliant gràcies a diverses donacions.

Continuem amb la pintura antiga (XIII – XVIII) on la majoria d’adquisicions van arribar de Roma de la mà de l’abat Antoni M. Marcet. Més endavant va ajudar a completar la col·lecció l’Abat Aureli M. Escarré i finalment s’han rebut altres donacions.

Si ens situem entre els segles XIX –XX arriba el moment de donar la benvinguda a la pintura moderna. El Museu compta amb una de les col·leccions més importants de pintura moderna. Aquesta secció va fer cap al museu gràcies a la donació de la col·lecció de Josep Sala Ardiz integrada el 1982 i posteriorment s’ha anat ampliant. La pintura moderna és la secció que compta amb més obres, on hi ha una gran representació de pintors catalans com Dalí, Miró o Ramón Cases.

I finalment arribem a l’art dels nostres dies, l’art d’avantguarda i contemporani, que tot i està en creixement ja compta amb obres de grans artistes.

Com no podia ser menys, el museu compta també amb diferents escultures on podràs entretenir-te. Complementen a la perfecció l’apartat de la pintura per fer de la visita una ocasió única per gaudir del Museu de Montserrat.


A tot l’esmentat , si suma també una col·lecció de Phos Ilaron amb més de 160 icones bizantines i eslaves. I finalment al museu també s’hi aplega una col·lecció d’objectes litúrgics compresos entre el segle XV al XX.

– Ets amant de l’art i les humanitats? Estàs de sort!

Tots aquells amants de l’art i les humanitats podeu unir-vos al Cercle del Museu de Montserrat on podreu compartir la passió amb altres aficionats. A més, rebreu informació personalitzada i estareu al dia de totes les novetats.

– Com arribar-hi?

Per arribar-hi només hauràs d’agafar el Cremallera de Montserrat que et deixarà just davant del Museu. A més, podràs gaudir d’unes vistes magnífiques i entorn únic a mesura que avances amb el Cremallera.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top