Què fer a Castellar de n’Hug?

Inici » Què fer a Castellar de n’Hug?

Aquest petit poble d’estil típic muntanyenc té els carrers i carrerons empedrats i les cases també de pedra, que s’han mantingut al llarg del temps. Les esglésies romàniques de Santa Maria de n’Hug i de Sant Vicenç de Rus formen part del patrimoni de Castellar de n’Hug.

 

El nucli urbà d’aquest poble s’aplega al voltant de Sta. Maria de n’Hug, del segle XI, que conserva el seu característic campanar: una torre de quatre pisos. A l’interior de la parròquia de St. Vicenç de Rus, del segle XI, podreu veure-hi reproduccions de pintures romàniques. Podeu trobar-ne més informació aquí.

Castellar de n'hug

Però no podeu marxar d’aquesta vila sense haver tastat dos dels seus productes gastronòmics més típics: el croissant i el fuet gegants!


Llocs d’interès del seu entorn

Com que Castellar de n’Hug es pot visitar en poc temps, podeu aprofitar i descobrir els encants que es troben al seu voltant:

  • Les fonts del Llobregat. Podreu arribar-hi en cotxe o caminant des del mateix poble. En aquest espai neix el riu Llobregat, i la seva cascada és espectacular de veure, sobretot quan hi ha abundància d’aigua.Aquestes fonts brollen directament dels cingles que envolten Castellar de n’Hug. Podreu trobar-ne més informació al web de l’Ajuntament de Castellar de n’Hug.

Fonts del Llobregat

  • Museu del Ciment Asland: Situat al Clot del Moro, terme municipal de Castellar de n’Hug, aquest museu és l’antiga Fàbrica del Ciment, que va ser la primera fàbrica de ciment industrial de Catalunya.S’hi pot arribar amb el Tren del Ciment.

 

Si visiteu el Museu amb nens, us fem memòria d’algunes de les activitats educatives i divertides que hi podreu fer. Podeu consultar els horaris, preus i activitats a la seva pàgina.

Museu del Ciment

  • La Festa Major de Clot del Moro: El 27 de juliol es quan la Festa Major d’aquest poble dóna el seu tret de sortida, amb activitats diverses, gastronomia, música i una nit terrorífica. Si visiteu la zona el mes de juliol, apunteu-vos la data!

 

  • El Museu del Pastor: En aquest centre de documentació podreu conèixer la història d’aquest ofici de muntanya, típic de Castellar de n’Hug.

 

  • El Concurs Internacional de Gossos d’Atura. Si us agraden els animals, i teniu pensat visitar aquest poblet a l’estiu, us recomanem que hi acudiu a l’agost. Concretament, l’últim diumenge d’agost, que és quan es du a terme aquest concurs.


Per acabar de completar el dia i fer-lo inoblidable, us recomanem venir amb el Tren del Ciment, en funcionament des del mes d’abril fins a finals de novembre, el tren turístic més popular de l’Alt Llobregat, molt aclamat i únic. Podreu consultar-ne el recorregut aquí.

Tren del ciment

Si necessiteu més informació, podeu consultar el web de l’Ajuntament de Castellar de n’Hug o bé la seva pàgina oficial de turisme.

 

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top