Servei especial nocturn del Cremallera de Montserrat en motiu de la Vetlla de Santa Maria

Inici » Servei especial nocturn del Cremallera de Montserrat en motiu de la Vetlla de Santa Maria

El Cremallera de Montserrat ofereix una circulació extra la nit del 26 – 27 d’abril per facilitar la mobilitat dels assistents a la festivitat de la Vetlla de Santa Maria.

Circularà en horari especial de nit realitzant un trajecte extra de pujada a les 20.00 h i un de baixada a les  00.30 h.

Amb motiu de la Vetlla de Santa Maria, el proper dimecres 26 d’abril la Basílica de Montserrat acollirà, com és habitual, una missa especial. Es tracta d’una cita molt especial per als fidels, ja que se celebra el dia abans de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat.

Per aquest motiu i per facilitar l’accés de les persones assistents, hi haurà un servei especial nocturn del Cremallera de Montserrat, tant d’anada com de tornada. L’horari especial de pujada a la Basílica de Montserrat serà a les 20.00 h i el de baixada, a les 00.30 h. A la botiga online es poden adquirir els bitllets del cremallera i també a l’estació de Monistrol – Vila, des d’on surt aquesta circulació especial del Cremallera.

 

En què consisteix la Vetlla de Santa Maria?

Aquesta missa té una importància cabdal perquè se celebra el dia abans de la Mare de Déu de Montserrat. Es caracteritza per comptar amb una “Litúrgia de la Paraula” més desenvolupada, ja que està formada per tres salms i diverses lectures.

El moment de l’Ofertori és molt especial. L’abat és l’encarregat de rebre l’ofrena de l’oli simbòlic de les llànties que cremen durant tot l’any a la Basílica, les quals representen totes les comarques de Catalunya, així com les institucions i moviments socials que les han ofrenat des del 1947, any en què va néixer les festes de l’entronització. I va ser llavors quan es va reprendre la tradició multisecular de “vetllar Santa Maria”.

La nit del 26 d’abril d’aquell any molts devots i pelegrins van arribar fins a la Basílica de Montserrat per venerar la Santa Imatge, abans que la col·loquessin definitivament al seu tron. L’endemà, el dia 27, va tenir lloc la solemne celebració de l’Eucaristia, en què es va fer ofrena a la Mare de Déu d’un nou tron.

Des d’aquell moment, la Vetlla de Santa Maria s’ha celebrat ininterrompudament fins a dia d’avui.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top