El Tren dels Llacs Panoràmic farà la primera circulació de la temporada d’estiu el dissabte 22 de juliol

Inici » El Tren dels Llacs Panoràmic farà la primera circulació de la temporada d’estiu el dissabte 22 de juliol

El Tren dels Llacs travessa 4 llacs, 40 túnels i 75 ponts al llarg de 89 quilòmetres de trajecte. Hi ha dues opcions per fer aquest recorregut: amb el Tren Històric o bé amb el Tren Panoràmic que destaca per les seves finestres de grans dimensions

El Tren Panoràmic farà 5 circulacions: els dissabtes 22 i 29 de juliol i el 5 i el 12 d’agost i el 28 d’octubre. El Tren Històric reprendrà el servei cada dissabte des del 19 d'agost fins el 21 d’octubre

Travessant les comarques de Lleida, el Tren dels Llacs circula entre muntanyes, ponts, túnels i pel mig de profunds congostos. Un recorregut històric i panoràmic pel cor de Catalunya des de la Plana fins al Prepirineu de Lleida, on els viatgers quedaran impactats per la naturalesa canviant durant el trajecte, sense baixar del vagó. Hi ha dues opcions per fer aquest recorregut: amb el Tren Històric o bé amb el Tren Panoràmic que destaca per les seves finestres de grans dimensions.

El viatge transcorre per la vora del riu Segre, des de Lleida fins a la Pobla de Segur, passant per Balaguer per una via única. Travessa les comarques del Segrià, la Noguera, la zona de muntanya del Montsec fins a arribar al cor del Pallars Jussà. Un cop deixa enrere el riu Segre, entra a formar part de la conca del riu Noguera Pallaresa que permet a les persones usuàries observar els embassaments i el Montsec acabant el recorregut a La Pobla de Segur. El Tren dels Llacs travessa 4 llacs, 40 túnels i 75 ponts al llarg de 89 quilòmetres de trajecte

El Tren Històric permet un viatge en el temps, ja que es fa amb un autèntic ferrocarril dels anys 60, mentre travessa per les terres de Lleida fins arribar als emblemàtics llacs del Pirineu. Compta amb dues locomotores dièsel dels models 10817 i 10820, conegudes com a “ye-yés”, i quatre cotxes d’època de la sèrie 6000, construïts l’any 1968. A més, també compta amb un furgó postal i un cotxe cafeteria amb una àmplia barra i espai amb seients i taules.

Aquest tren realitza un total de 22 circulacions: tots els dissabtes des del 22 d’abril fins al 15 de juliol, amb excepció del 24 de juny que és festiu a Catalunya, i a partir de l’agost, torna a reprendre el servei des del 19 d’agost fins al 21 d’octubre.

D’altra banda, el Tren Panoràmic, és un equipament modern que fa aquesta mateixa ruta històrica de la línia ferroviària de Lleida–La Pobla de Segur. Aquest tren és especialment fotogènic i permet conèixer còmodament un paisatge únic amb grans extensions d’aigua clara i penya segats. Amb el seu disseny diàfan i obert, gràcies als finestrals de grans dimensions, els viatgers poden gaudir de les espectaculars vistes del paisatge. Aquest tren disposa de 90 seients distribuïts en dos cotxes climatitzats que ofereixen un gran confort i accessibilitat, amb espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i bicicletes. Durant la temporada 2023, el Tren Panoràmic farà 5 circulacions: el 22 i 29 de juliol, el 5 i el 12 d’agost i el 28 d’octubre.Les comarques per on travessa el Tren dels Llacs ofereixen tota mena de propostes turístiques, gastronòmiques, culturals, etc. A La Pobla de Segur, punt d’arribada del Tren dels Llacs, hi ha diverses propostes turístiques a visitar com l’Espai Raier, el Molí de l’Oli i la Casa Mauri, la Fàbrica de licors Portet o fer un tomb pels entranyables carrers de la vila abans de tornar a agafar el tren de tornada. Una altra parada obligatòria de la ruta amb el Tren dels Llacs és el municipi de Salàs, destacant les seves pintoresques botigues, el Museu Salàs de Pallars o la Torre de Barta.

Al territori també és recomanable visitar el Museu Hidroelèctric i central de Capdella o el Museu de la Sal a Gerri de la Sal, on encara es pot veure com era antigament el sistema d’extracció.

Els bitllets per al Tren dels Llacs es poden adquirir anticipadament a través de la botiga online.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top