Descobreix

El Funicular de Gelida

Fa gairebé 100 anys del seu primer servei i, malgrat les diferents reformes en les instal·lacions i vagons, encara conserva unes característiques molt semblants a les originals. Actualment, consta de dos cotxes d'època restaurats que, amb compartiments únics en 5 nivells, compten amb una capacitat per a 28 persones. En un trajecte de 6-8 minuts, el Funicular de Gelida fa un recorregut de 884 metres. Circula els caps de setmana entre les 10 h i les 16.30 h amb una freqüència de cada mitja hora mentre que entre setmana el servei es realitza amb autobús.

El Funicular de Gelida va significar un gran avenç per a la població de la zona, ja que l’utilitzaven les persones treballadores dels molins paperers de Gelida i també el veïnat del barri de Sant Salvador. Donada l'orografia de la zona, es va decidir fer un funicular i es va aprofitar la maquinària del primitiu funicular del Tibidabo. En aquesta experiència també destaquen els edificis de les estacions, ja que són tan singulars que estan protegits com a Bé Cultural d'Interès Local.

Coincidint amb la rehabilitació del Funicular de Gelida l'any 2019, es van aplicar una sèrie de millores relacionades amb l'impacte en la sostenibilitat i el medi ambient, entre les quals destaquen la reducció del soroll i la millora del confort en marxa amb la integració d'uns nous bastidors de suspensió.

També s'han substituït els sistemes d'enllumenat fluorescent pel sistema LED, amb l'objectiu de minimitzar el consum i allargar la seva durabilitat.

Gelida i Alt Penedès

Viu les millors experiències

Prepara el teu viatge amb Turistren

Flipbook Funicular de Gelida

FLIPBOOK

2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top