5 itineraris per les ermites de Montserrat

Inici » 5 itineraris per les ermites de Montserrat

Des de passejades de baixa dificultat i de durada més breu fins a recorreguts més llargs i de major dificultat, a continuació us presentem 5 itineraris per fer que comencen des del Pla de les Taràntules i que s’adapten a tots els públics:

 1. Del pla de les Taràntules a les ermites de Sant Joan i Sant Onofre

Ruta per les ermites de Sant Joan i Sant Onofre

Un recorregut senzill, de durada breu d’entre 30-45 minuts i d’accés fàcil, amb un desnivell de 86 metres. Ideal per fer petites excursions de baixa dificultat en família, veure les ermites de Sant Joan i Sant Onofre, restaurades recentment pel Patronat de la Muntanya de Montserrat, i sobretot, un mirador amb vistes privilegiades de la banda sud de la muntanya.

Restes de les ermites de Sant Joan i Sant Onofre. Sant Joan restaurada

Restes de les ermites de Sant Joan i Sant Onofre. Sant Joan restaurada


 

2. Pla de les Taràntules – Ermites de Sant Joan i Sant Onofre – Camí de Sant Miquel – Monestir de Montserrat

Ruta Pla de les Taràntules i Ermites de Montserrat

També de baixa dificultat, aquesta ruta de desnivell de 341 metres té una durada aproximada d’1 hora i 30 minuts. És un camí planer i d’accés fàcil, fins a les ermites de Sant Joan i Sant Onofre, excel·lent per a persones que no estiguin molt habituades a fer rutes difícils. Baixant fins al monestir pel camí de Sant Miquel, podreu tenir una visió diferent de la muntanya i de la banda nord-est del territori.

Pla de Sant Miquel i Encreuament del Pla de Sant Miquel

Pla de Sant Miquel i Encreuament del Pla de Sant Miquel


3. Pla de les Taràntules – Sant Miquel – Monestir de Montserrat

Ruta per Sant Miquel i Monestir de Montserrat

Aquest altre recorregut de dificultat baixa és un dels més senzills i de fàcil accés, i el temps aproximat que es triga en fer-lo és d’uns 45 minuts. Des del Pla de les Taràntules, haureu d’agafar el camí de l’esquerra i començar el descens cap al monestir, passant pel mirador i la creu de la capella de Sant Miquel, de construcció moderna, que us oferirà unes increïbles vistes de la muntanya.

Mirador i creu de Sant Miquel i Capella de Sant Miquel.

Mirador i creu de Sant Miquel i Capella de Sant Miquel


 4. Pla de les Taràntules – Ermita i Miranda de Santa Magdalena – Pla de les Taràntules

Pla de les Taràntules i Ermita de Santa Magdalena

Aquesta excursió de dificultat mitjana té una durada d’1 hora i 30 minuts i un desnivell de 100 metres. Adequada per a persones que vagin preparades per fer lleus enfilades, que portin calçat còmode i que disposin de prou temps per fer-la. Per les escales de Jacob es puja fins a les restes de Santa Magdalena, un dels punts més alts d’aquesta regió de la muntanya, amb un mirador.

Pla de les Taràntules

Pla de les Taràntules


 5. Pla de les Taràntules – Santa Magdalena – Ermita de Santa Anna – Monestir de Montserrat

L’itinerari més complert, de dificultat mitjana-alta, i d’una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts. Amb un desnivell de 355 metres, aquest recorregut és ideal per a persones que estiguin habituades a llargues caminades. Hi podreu veure les ermites de Sant Jaume, Sant Joan, Sant Onofre, Santa Magdalena i Santa Anna. Pel camí de Sant Jeroni a mà dreta podreu veure algunes de les agulles més conegudes, com la Mòmia i l’Elefant.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top