5 rutes per fer al voltant de Gelida

Inici » 5 rutes per fer al voltant de Gelida

Et proposem 5 excursions a la comarca de l’Alt Penedès per recórrer Gelida i descobrir la bellesa del paisatge penedenc. Totes aquestes rutes senyalitzades tenen com a punt de partida l’estació del Funicular de Gelida, un dels principals atractius turístics del municipi.

 

Vista panoràmica del municipi de Gelida

 

1. Ruta dels Tresors de Gelida

Aquest itinerari és molt divers, el recorregut transcorre tant per la ciutat com per l’entorn natural. Una excursió de 4 quilòmetres per descobrir tots els secrets que amaga el municipi de Gelida.

La ruta circular comença a l’estació del Funicular de Gelida, passa pel Centre d’Interpretació del Castell i després continua per la ‘Casa del senyor’ on es poden esbrinar els secrets que guarda. El traçat segueix per unes fonts, per davant del castell de la vila i fins a arribar a una zona de descans després de travessar el bosc, a Can Torrents.

Un cop passat Can Torrents, és decisió de cadascú caminar fins a la Font Freda o donar la volta pel camí que passa per la Font de Cantillepa. Una excursió de dificultat moderada apta per a tota mena de senderistes.

Consulta la ruta aquí.

Camí de la Font Freda

 

2. Sender del Camí del Mig

Aquest antic camí uneix el centre de Gelida amb el Barri del Puig. És de fàcil recorregut amb una distància de poc més de 8 quilòmetres i completa amb un passeig entre vinyes i paisatges naturals típics del Penedès.

Els senderistes travessen vinyes i rodejaran els masos de Ferreria, Can Castany i Can Miquel de les Planes en aquesta excursió circular.

Es recomana tenir precaució de no mullar-se amb el pas de riu que hi ha a la ruta.

Consulta la ruta aquí.

Imatge d’un sector del Camí del mig

 

3. Itinerari per Sant Esteve i Can Rimundet

Una excursió de dificultat moderada i de més de 13 quilòmetres, de traçat circular que requereix bona resistència física.

La ruta travessa el barri de Sant Salvador de la Calçada passant per l’ermita de Sant Joan Samora.

Després el camí continua per una pista entre vinyes fins a la masia de Can Rimundent, on a partir d’allà s’hi troba el salt d’aigua, que per veure’l t’has de desviar del camí.

Tornant al sender, s’arriba a la masia de Can Batllevel fins a la Torre d’Albert, un punt emblemàtic de la història de Gelida.

Consulta la ruta aquí.

Típic paisatge pendenc amb vinyes i cases antigues de pedra

 

4. Camí de les Masies

Aquesta ruta circular és ideal per descobrir una petita zona agrària situada al bosc que va ser construïda per les persones que hi vivien allà durant el segle XV.

Una excursió de 9,4 quilòmetres i de dificultat moderada que permet endinsar-se en la història de Catalunya gràcies als masos antics que es van trobant al llarg del camí.

Consulta la ruta aquí.

Masia de Can Pascual

5. Camí de Ronda pel Torrent Vallberdina

En últim lloc, us oferim aquest recorregut que combina diferents zones urbanes de Gelida amb espectaculars paisatges naturals que envolten el municipi.

En aquest cas, la ruta comença pujant pel torrent, passant per la Font Freda, travessant diferents indrets com per exemple el mirador de Can Voltà fins a arribar a l’emblemàtic Castell de Gelida.

Aquesta excursió de dificultat tècnica moderada i amb gairebé 12 quilòmetres de distància, permet estar en contacte amb la natura, ja que travessa tota la part boscosa de Gelida i ofereix excel·lent vistes de Gelida i el Parc Natural de la muntanya de Montserrat.

Consulta la ruta aquí.

Castell de Gelida amb el massís de Montserrat de fons

 

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top