Inici » Experiènces » Visita al Monestir de Santa Maria de Lillet

Visita al Monestir de Santa Maria de Lillet

Testimoni del pas del temps

La Pobla de Lillet amaga molts tresors per descobrir. Aquest poble, situat a l’Alt Berguedà, està rodejat de muntanyes tan emblemàtiques com les del Cadí, el Moixeró, la serra del Catllaràs o la de Falgars. I, entre tanta natura, trobem una joia històrica, testimoni del segle IX. Vols saber de què estem parlant? Segueix llegint!

A les afores de La Pobla de Lillet, en una ubicació privilegiada a la falda d'una muntanya, envoltat de prats i conreus, es troba un dels monestirs més importants del Berguedà: el Monestir de Santa Maria de Lillet, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Tot seguit, et proposem un breu recorregut per la seva arquitectura i història.

L'església, d'estil romànic i planta de creu llatina compta amb un remarcable claustre de planta quadrada, una mica posterior a l'església, exemple típic de claustre rústic.

El monestir va ser construït majorment al llarg del segle XI, però les reformes es van allargar fins al segle XVIII, el que es tradueix en una transformació de l’aspecte de l’edifici religiós. En aquest sentit, aquest monestir és testimoni de diferents èpoques: pre-romànic (restes absidiola), romànic llombard (nau central, s. XI-XII), gòtic (creuer nord i porta, 1397) i clàssic-barroc (columnes de tosca i capitells de guix, s. XVI-XVIII).

Completa aquesta experiència amb el Tren del Ciment, que inicia el seu recorregut a l’estació de la Pobla de Lillet. Compra el teu bitllet!

Imatges de l'Agència Catalana de Turisme

monestir santa maria illet
monestir santa maria illet

Ubicació

Afores de La Pobla de Lillet

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top