“Montserrat és esport i muntanya”: Crònica del viatge de la Sara Carmona i la Miriam García

Inici » “Montserrat és esport i muntanya”: Crònica del viatge de la Sara Carmona i la Miriam García

Montserrat va ser declarada Parc Natural el 1987 a causa del seu inqüestionable entorn natural, una meravella per les persones que volen gaudir per exemple de la pràctica de l’esport en una zona tranquil·la i amb vistes increïbles.

Per mostrar que la muntanya és una ideal proposta d’emplaçament per l’activitat física i que aquesta pot oferir múltiples possibilitats, la Míriam García i la Sara Carmona del blog Doble o Nada, integrat a la versió espanyola de la reconeguda revista Women’s Health, van gaudir d’un cap de setmana d’esport a Montserrat.

 

La seva aventura començà a Monistrol-Vila, on van agafar el tren cremallera que les portaria fins al centre del Monestir. Una vegada allà, es van dirigir directament al seu allotjament, l’Hotel Abat Cisneros *** i es van preparar per a la seva primera activitat física, la pujada a Sant Jeroni (a 1236 m).

En companyia del guia de muntanya Ricard Fernández, van realitzar el recorregut de ni més ni menys que 900 escales en aproximadament un temps de 3 hores (que com elles mateixes indiquen, tot depèn del camí escollit, les parades realitzades i el ritme). També recalcaren la gran diversitat de flora i fauna que en el seu passeig van poder admirar i la gran varietat de rutes que la muntanya ofereix per realitzar, moltes d’elles desconegudes per la gent.

Una vegada a Sant Jeroni, i després d’un merescut descans gaudint de les vistes, van començar el descens a peu fins al Funicular de Sant Joan, el qual van passar prosseguint el seu passeig a peu fins a la plaça central.

Aquí les esperava un merescut dinar al bufet de Montserrat, on les noies van poder carregar piles per afrontar l’activitat de la tarda, l’obligada visita a la Santa Cova, la qual van visitar pujant al funicular del mateix nom.

El diumenge a les 7 hores van matinar de valent al so de les campanes i van esmorzar per agafar energia per l’activitat que les esperava, l’escalada! Encara que les noies no controlaven aquest esport, van superar la prova amb l’ajuda del seu tècnic i guia, Francesc Claramunt, qui les va tranquil·litzar i les va fer gaudir amb aquesta experiència nova.

Realitzaren una escalada clàssica a la via “Pique Longue” al sector “La Granota” i segons les seves paraules van tindre “moments de por i col·lapse mental, de no saber molt bé com seguir avançant, on col·locar el peu, la mà… És un esport molt tècnic i sobretot molt mental on no val anar de pressa. S’ha de confiar en el material, deixar-se endur, i confiar en un mateix”. Quina manera més clara de viure el contacte directe amb aquesta muntanya a través de l’esport, oi? Amb aquesta sensació van acabar la seva experiència a Montserrat.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top