Cremallera i funiculars de Montserrat tanquen el 2023 consolidant l’augment de viatgers

Inici » Cremallera i funiculars de Montserrat tanquen el 2023 consolidant l’augment de viatgers

El Cremallera i Funiculars de Montserrat van acollir un total de 886.360 visitants durant el 2023, amb augments de fins al 53% respecte a l’any 2022

El cremallera de Montserrat sobre un pont amb la Serra al fons / El Cremallera de Montserrat sobre un puente con la Sierra al fondo

Durant el 2023, el Cremallera de Montserrat ha registrat un augment notable del 53% en el nombre de viatgers, ascendint a un total de 591.330 visitants, en comparació amb els 385.354 del 2022. Aquesta tendència positiva es deu a la recuperació del turisme internacional.

El Funicular de Sant Joan i el Funicular de la Santa Cova també han experimentat un increment significatiu de visitants. El primer ha vist un augment del 40% amb un total de 285.652 persones usuàries, mentre que el segon ha rebut 59.941 visitants, superant en 13.000 la temporada anterior.

Amb una perspectiva positiva i amb l’objectiu de continuar oferint experiències úniques als visitants, el Cremallera i els Funiculars de Montserrat continuen consolidant-se com a destí turístic de referència, amb un compromís ferm amb la sostenibilitat i l’accessibilitat.

El Cremallera de Montserrat és una de les vies que permet accedir al recinte del Santuari. Els Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova, d’altra banda, faciliten l’accés al Parc Natural de la muntanya de Montserrat, complementant així l’experiència global de visita a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya

Novetats a l’explotació del Cremallera i Funiculars Montserrat per la temporada 2024

Pel que fa a les novetats, destaca la recent implementació de la Plataforma per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) al Funicular de Sant Joan, ampliant així l’accessibilitat i inclusió en aquest mitjà de transport. Aquesta iniciativa s’uneix a l’adaptació ja existent al Cremallera de Montserrat, reforçant el compromís amb la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Una altra novetat destacada és l’exposició interactiva a la Santa Cova de Montserrat, anomenada ​​‘La Santa Cova. Camí d’Emocions’. L’exposició submergeix el visitant en la llegenda d’aquest espai emblemàtic a través de panells informatius, imatges, projeccions cinematogràfiques i pantalles interactives. A través d’aquesta mostra, el públic pot explorar el camí fins a la Santa Cova, les escultures dels misteris del Rosari i la rica fauna i flora de l’entorn natural. L’exposició, gratuïta amb el mateix bitllet del Funicular, ofereix una experiència única per connectar amb la història, la cultura i les emocions de Montserrat.

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top