Inici » Experiènces » Visita l’estació Modernista de Les Planes

 

Visita l’estació Modernista de Les Planes

Una parada obligatòria

L’estació de Les Planes està situada a la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), concretament la S1 i S2 que porten a Terrassa i Sabadell. Aquesta estació es troba Barcelona, en el barri de Les Planes del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, però just al límit amb un barri del mateix nom del terme municipal de Sant Cugat.

Les Planes va ser inaugurada l’any 1916 i finalitzada completament el 1917. L’estació es construeix amb un estil modernista tardà amb alguns elements del noucentisme incipient. Si us atureu i us aproximeu a l’edifici a través de les andanes, veureu com destaca la torre mirador, les tribunes volades de fusta o la teulada que sobresurt en un ràfec destacat suspès per diversos permòdols. Aquests elements constructius li atorguen a l’edifici una imatge més propera a una arquitectura nord-europea.

Si us heu acostat a visitar aquests edificis i voleu aprofitar el viatge i gaudir una mica de l’entorn natural del lloc, creueu la passarel·la de vianants que passa per damunt de la carretera. Arribareu a un bosc molt agradable d’alzines i on, a més, trobareu un magnífic roure centenari amb un tronc i una copa realment espectaculars!

L’estació de Les Planes
Roure centenari amb un tronc i una copa realment espectaculars

Arribar-hi en transport públic

Amb la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), concretament la S1 i S2 que porten a Terrassa i Sabadell i surten des de Plaça Catalunya.

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top