Inici » Experiènces » La Rotonda de Sant Miquel

La Rotonda de Sant Miquel

Petita església de l'any 1.000

Molt a prop del Monestir de Santa Maria de Lillet, a uns 150 metres, es troba una petita joia del passat: la Rotonda de Sant Miquel, protegida com a bé cultural d’interès local.

Es tracta d’un edifici únic i peculiar, amb una planta circular i un absis semicircular, un dels pocs exemplars que existeixen i un dels més petits (6,5 metres de diàmetre exterior i 4,7 metres d'interior).

L’església es caracteritza perquè no té cap finestra. La porta d’entrada compta amb un arc adovellat de mig punt i per sobre hi ha en relleu una creu de pedra.

Existeixen diferents teories sobre el seu origen. Una narra que es troba en el lloc de la primitiva església de Lillet, una altra argumenta que és la capella del Castell de Lillet i, fins i tot, una tercera defensa que és l'església forana del Monestir per a ús dels fidels. La primera notícia certa de la seva existència data de l’any 1.166.

VISITES: Per a informació sobre les visites a la Rotonda de Sant Miquel, pots dirigir-te a l’Oficina de Turisme de La Pobla de Lillet.

I, per continuar l’experiència, et proposem pujar al Tren del Ciment, transport que para a quatre estacions amb grans atractius turístics. Adquireix aquí el teu bitllet.

Imatges de l'Oficina de Turisme de La Pobla de Lillet.

rotonda sant miquel la pobla lillet turisme ramon saus
rotonda sant miquel la pobla lillet turisme

Ubicació

A les afores de La Pobla de Lillet.

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top