Inici » Experiènces » Visita a La Pobla de Lillet

Visita a La Pobla de Lillet

Una experiència per a tota la família

T’animem descobrir els espectaculars indrets que amaga La Pobla de Lillet. Estàs preparat per endinsar-te en la cultura i tradició d’aquest petit poble de l’Alt Berguedà?

Et fem un petit tast del que hi trobaràs!

Al bell mig del poble t’animem a creuar l’anomenat Pont Vell, considerat el pont més antic que travessa el riu Llobregat. Tot i que alguns historiadors apunten que antigament constava de més d’una arcada, actualment només en té una. Construït al segle XIV i d’estil gòtic esdevé un element emblemàtic per als seus habitants.

Un dels tresors de La Pobla de Lillet són els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí, el màxim representant del modernisme català a principis del segle XX. Es tracta d’una obra construïda en agraïment a la familia Artigas per acollir-lo a casa seva mentre treballava en la construcció del Xalet del Catllaràs, que va ser un espai d'habitatge per als treballadors i enginyers de les mines que extreien carbó per a la fàbrica de ciment d’Asland.

A l’estació de La Pobla de Lillet, la primera parada del Tren del Ciment, et proposem visitar la mostra “Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat”, que dona a conèixer els elements més representatius de l’època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall. Si t'apassiona la història del ferrocarril, no pots deixar escapar aquesta oportunitat! Compra el teu bitllet aquí.

A les afores de La Pobla de Lillet, es troben les ruïnes del Monestir de Santa Maria de Lillet, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i un dels més importants del Berguedà. Aquesta església, d’estil romànic i planta de creu llatina, data del segle IX, però va ser construït majorment al llarg del segle XI i va ser testimoni de reformes que es van allargar fins al segle XVIII.

A què esperes per venir a descobrir La Pobla de Lillet?

TCiment Jardins Artigas  min scaled
monestir santa maria illet

Descobreix totes les activitats que no et pots perdre

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top